29 Mayıs 2014 Perşembe

SKYPE'A ANLIK SESLİ ÇEVİRİ ÖZELLİĞİ GELİYOR



Microsoft, yıllardır üzerinde çalıştığı sesli çeviri hizmetini duyurdu. Demosu gösterilen Skype Translator adlı özellik, sohbet sırasında bir başka dile anında sesli çeviri sağlıyor.

İNGİLİZ YAZARLARDAN OYUN YAZARLIĞI ÇALIŞMASI



British Council, İngiltere’nin en önemli ulusal tiyatrolarından Royal Court ile birlikte amatör ve kariyerinin başındaki tiyatro yazarlarına yönelik olarak 3 Haziran 2014 Salı günü Oyun Yazarlığı Üzerine Açık Çalışma düzenliyor. Beyoğlu Cezayir Restoran Büyük Salon’da düzenlenecek çalışmada, tanınmış İngiliz oyun yazarları Mark Ravenhill, Zinnie Harris ve Royal Court’tan Richard Twyman, oyun yazarlığında kullandıkları teknik ve metotları paylaşacak. Katılımın yer sayısıyla sınırlı ve ücretsiz olduğu Oyun Yazarlığı Üzerine Açık Çalışma’ya www.britishcouncil.org.tr ’den başvuru yapılabilir.

42.İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR



İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali’nin ödül töreni ve açılış konseri, 1 Haziran Pazar akşamı 20.00’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

DEPRESYONUN ÇARESİ ÇEKİRDEK



Ay çekirdeği, içeridiği önemli vitamin, mineral ve antioksidan ile depresyon, panik atak ve unutkanlığı azaltıyor.

SÜRÜCÜSÜ YOK AMA KEYFİ GICIR



Teknoloji devi Google, dünyanın ilk sürücüsüz otomobili için geri sayımı başlattı. Şirket, iki koltuklu, direksiyonsuz ve tamamen kendi kendine giden elektrikli aracını tanıttı. Yeni arabada “dur” ve “git” düğmeleri bulunacak, direksiyon ve pedal ise olmayacak.