10 Ağustos 2011 Çarşamba

1700 YILLIK KİLİSE BULUNDU

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları kapsamında 1700 yıllık kilise bulundu.

BALENİN YILDIZLARI BODRUM KALESİ'NDE

Hemen her temsilin yüzde 100 doluluk oranıyla gerçekleştirildiği Bodrum Dans Festivali’nin 9’uncusu 15 Ağustos–3 Eylül tarihleri tarihi Bodrum Kalesi’nde yapılacak. Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü’nce Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin açılışını ‘ İstanbul Mozaik’ adlı gösteriyle İstanbul Devlet Balesi yapacak. ‘Mi Favorita’, ‘Creatures’ ve ‘2. Senfoni’ adlı üç bölümden oluşan eserin koreografları sırasıyla U. Scholz, P. de Bana ve J. Martinez.

20 MİLYON KİTAP HEM DE ‘APAÇIK’

British Library (Britanya Milli Kütüphanesi), deposunda bulunan kitapların 40 milyonunu internet ortamına aktarmak için Google’la çalışıyor. Fransız Devrimi’nden bugüne olan dönemi kapsayan 40 milyon kitap bir süre sonra hizmetinde olacak okuyucunun. Avrupa Dijital kütüphanesi ise 10 milyon dokümanı internete aktardı zaten. Ancak, 20 milyon kitapla hizmete giren Open Library / Açık Kütüphane’ bunların hepsinden daha hızlı çıktı.

EL SİSTEMA, TÜRKİYE'DEKİ MÜZİSYENLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası'nı dört günlük etkinlikler serisiyle İstanbul'da ağırladı. Geçtiğimiz hafta sonu Galata Meydanı'nda başlayan etkinliklerin en mühimi, önceki gün The Marmara Taksim'de gerçekleşen söyleşiydi. El Sistema'nın kurucusu Jose Antonio Abreu'nun katıldığı söyleşinin diğer konukları, Edirnekapı Barış İçin Müzik Projesi temsilcilerinden akademisyen Yeliz Yalın Baki, keman virtüözü Cihat Aşkın ve piyano virtüözü Süher Pekinel'di. Moderatörlüğünü İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu üyesi Feyzi Erçin'in yaptığı söyleşiden çıkan sonuç: El Sistema Türkiye'de bire bir kopyalanacak değil. Çünkü her ülkenin kendine göre dinamikleri var. Ama Venezuela ve Abreu ellerinden geleni yapmaya, hatta her türlü işbirliğine hazır.