5 Ekim 2012 Cuma

SHAKESPEARE İLE HAYALİ SÖYLEŞİ

Günümüze, hatta günlük hayatımıza şekil veren, tanıdığımız ya da tanıdığımızı sandığımız pek çok ismi acaba gerçekten tanıyor muyuz? Eğer bize bir şans verilseydi ve artık aramızda olmayan bu isimlerle sohbet imkanı bulsaydık, onlara neler sorar, nasıl yanıtlar alırdık? İşte bu sorulardan yola çıkarak hazırlanan Hayali Söyleşiler, dünyaya şekil veren bu kişileri daha yakından tanımamızı sağlamayı amaçlıyor. Hayali söyleşiler serisinin üçüncü konuğu, kaleme aldığı tiyatro oyunları ve soneleriyle yüzyıllardır herkesi etkilemiş olan Shakespeare.

BAKIRKÖY'DE HAYVANLAR SICAK YUVAYA KAVUŞTU

Bakırköy Belediyesi'nin hayvan barınağındaki kedi ve köpekler, hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

300 YILLIK SU DEĞİRMENİ TURİZME HİZMET EDECEK

Burdur'un Yeşilbaşköy beldesindeki tarihi su değirmeninde 300 yıldır sofralık un üretimi gerçekleştiriliyor.

AĞAÇ KÖKLERİNDEN MÜZE

Zigana Dağı'ndan 12 yıldır topladığı ağaç köklerini iş yerinde biriktiren Muhammet Sözen, kökleri oluşturmayı planladığı müzede sergileyecek.

ÇATI ÜSTÜNDE SEBZE BAHÇESİ

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de evlerin çatısında sebze bahçelerinin yer aldığı büyük çaplı bir proje yükselecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL BİR TİYATRO FESTİVALİ

2. Büyük Harfler-Büyük Düşler Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı.

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE'DE GÜZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

İstanbul Özgür Üniversite'nin 3 ay sürecek güz dönemi, 13 Ekim Cumartesi günü Fikret Başkaya'nın "Emperyalizmin yeni stratejisi: Kaos" başlıklı semineriyle açılacak. Önceki dönemlerde yakından takip edilen seminerler bu dönemde ilgi çekici içerikler ile sunulacak.

ANTAKYA BİENALİ BAŞLIYOR

25 Ekim tarihlerine kadar sürecek olan ve 25’in üzerinde sanatçının yer alacağı 3'üncü Antakya Bienali’nin teması ‘Çok Kültürlü Bir Dünyada Tek Bir İnsan’ olarak belirlendi.