9 Aralık 2011 Cuma

ARTIK AYAKLARI ÜŞÜMEYECEK

Başkale'deki bir köy okulunda öğretmenlik yapan Mehmet Akkoyun'un terlikle okula gelen öğrencilerine yardım yapılması için bir sosyal paylaşım sitesindeki gruba bıraktığı mesajın ardından hayırseverlerce 150 çocuğa ayakkabı yardımı yapıldı.

'MEGİST' KAPILARINI AÇTI

8 - 10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Megist 2011 (Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim Fuarı) meslek değiştirmek ve kariyer planlamasını doğru şekilde belirlemek isteyenler için kapılarını açtı.

MERİNOS'TAN VAN'A OKUL YARDIMI

23 Ekim 2011'de meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarmak için 26 Ekim'de televizyon kanallarından ortak yayınlanan "Van İçin Tek Yürek" programında 1 milyon nakdi, 3 milyon TL'de okul yardımında bulunacağını belirten Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, sözünü yerine getirdi.

WAGNER ARŞİVİNE ZENGİN BAĞIŞ

Ünlü Alman besteci Richard Wagner’in Bayreuth’taki arşivine New York’tan 46 adet el yazması bağışlandı. Wagner müzesi yaptığı açıklamada el yazmalarının bestekarın hayranlarından Mary Burrell’in mirası olduğunu belirtti. Burrel’in Wagner’in ölümünden sonra bestecinin bir biyografisini kaleme almak için çok sayıda belge biriktirdiği ama amacına ulaşamadığı kaydedildi.

KANSERLE MÜCADELEDE YENİ UMUT

İsviçreli bilimadamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, vücutta doğal olarak bulunan periostin adı verilen protein olmadan, kanser hücrelerinin, kanserin kaynağını aldığı organdan daha uzak bir yere yayılamadığını (metastaz) gösterdi.