5 Mart 2014 Çarşamba

'DİJİTAL HASTANE' SİSTEMİ GELİYOR



"Dijital hastane" projesiyle, hastalar yaptırdıkları tetkikleri bir hastaneden başka bir hastaneye taşımak zorunda kalmayacak.

İSTANBUL’A CAZ GELİYOR



İstanbul Caz Festivali, bu yıl 21’inci kez müzikseverlerle buluşacak. İKSV tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenecek festival, 1-14 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLERİN TÜBİTAK BAŞARISI



Hazırladıkları projelerle Şırnak'ta düzenlenen elemeleri geçen Cizre Merkez Anadolu Lisesi  ve Cizre Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi"ne katılmaya hak kazandı.

ELEKTRONİK DÜNYASINI DEĞİŞTİRECEK MADDE!



Bilgisayarların sabit disklerini ve enerji depolama cihazlarını dönüştürecek son derece hassas bir manyetik madde keşfedildi.

SATILAMAYAN EKMEKTEN "CİPS" ÜRETİLECEK



Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, günde 3 milyon ekmeğin fırınlarda satılamamasından dolayı israf oluştuğunu, bu ekmeklerin cipse dönüştürülerek "Halk Çerez" adı verilen yeni bir ürünle piyasaya sunulacağını açıkladı.