29 Eylül 2011 Perşembe

FİLENİN SULTANLARI YARI FİNALDE

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında 17 Avrupa, 4 Olimpiyat, 7 Dünya Şampiyonluğu bulunan Rusya'yı 3-0'lık skorla yenerek yarı finale yükseldi.

İLK GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASI

Türkiye’nin ilk termal güneş enerjisi santrali ise İstanbul İkitelli’de kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi ve İnosol Enerji’nin ortak çalışması ile hayata geçen proje henüz küçük, 500 kW kurulu gücü var.

OKUL KANTİNLERİNDE ‘MEYVELİ’ DÖNEM

İstanbul'daki ilköğretim ve lise okullarının kantinlerindeki denetimler sürüyor. Yeni yönetmelik kapsamında gazlı içecek, cips, kızartma gibi ürünler satılmayan okul kantinlerinin raflarını artık meyveler süslüyor.

BEETHOVEN'IN 'KAYIP' BESTESİ GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR

Beethoven'ın, 1799 yılında bestelediği ''Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Op.18 No.2'' adlı eserinin bir bölümü olarak yazdığı, ancak daha sonra eserden çıkardığı ve bir başka versiyonunu bestelediği ''yavaş bölümden'' geriye kalan notları birleştiren müzikologlar, ''kayıp'' parçayı yeniden yapılandırmayı başardı.

UMUTLANDIRAN GELİŞME

Tip-2 diyabet tedavisinde yeni etken maddeli ilacın insanlar üzerinde yapılan faz çalışmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, "saksagliptin" isimli yeni etken madde, mevcut "insülin" tedavisi ile birlikte kullanıldığında, hastaların kan şekerinin büyük oranda azaldığı belirlendi.

KARŞINIZDA KOZMİK NOHUT!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu gıdada devrim niteliğinde bir adım attı. Türk sofralarının en önemli yiyeceklerinden nohutu pişirmek için artık önceden ıslatmaya gerek kalmayacak. Nohut üretiminde verim de iki katına çıkabilecek.

KALP VE KANSER HASTALARINA MÜJDE

Besin değerinin yüksekliği nedeniyle eskiden sadece Çin hükümdarları için üretilen dünyada ''yasak pirinç'' olarak da bilinen siyah pirinç, artık Türk sofralarında da yerini alacak.