26 Mayıs 2010 Çarşamba

DÜNYA MEYVE SUYU GÜNÜ

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) öncülüğünde bu yıl ilk kez kutlanacak ''Dünya Meyve Suyu Günü'' kapsamında, 30 Mayısta çeşitli sokak etkinlikleri düzenlenecek.

KÜLTÜR VARLIKLARI, SANAL TURA HAZIR

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde uygulanan Gezgin Projesi ile Gaziantep, Kilis ve Halep'i kapsayan 3 komşu kentte yer alan vakıf eserlerinin tanıtım kapsamına alındığını bildirdi.

OPTİK DİSK ÇIĞIR AÇACAK

Bir Japon araştırma grubu tek katmana 25 gigabayt, çift katmana 50 gigabayt veri depolayabilen Blu-Ray disklerden bin kat fazla veri depolamaya imkan sunan bir optik disk teknolojisi geliştirdi.

EMEK'İ YIKMAK İSTEYENLERE YARGIDAN 'DUR' GELDİ

Beyoğlu'nun ve beyazperdenin simge mekanlarından Emek Sineması'nın yıkımıyla ilgili yargıdan sevindirici haber geldi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, Emek Sineması’nı yıkacak projenin yürütmesini durdurdu.

TÜRKİYE'NİN YARINLARI İÇİN İKLİME UYUM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

2009 yılında gerçekleştirilen ve alanındaki en kapsamlı bilimsel araştırmayı sunan “Türkiye’nin Yarınları Projesi” ile ülkemizin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Havzası mercek altına alındı. Araştırma kapsamında; içinde bulunduğumuz yüzyıl içerisinde, 2015, 2030, 2050 yılları öncelikli olmak üzere, küresel iklim değişikliğinin Türkiye geneli ve Konya Havzası özelinde iklime ve tarıma olan etkisi araştırıldı. Böylece iklim değişikliğinin önümüzdeki 100 yıl içerisinde bizleri ve çocuklarımızı nasıl etkileyeceği ortaya koyuldu.

HP TÜRKİYELİ OLUYOR!

HP ile üretim ortağı FoxConn, Türkiye'de bilgisayar üretim tesis kuruyor. Çorlu’da inşaatına başlanan fabrikada yılda 2 milyon adet masaüstü bilgisayar üretecek. Üretimin yüzde 85’ten fazlası ihraç edlecek.

KARİKATÜRÜN OSCAR’I TÜRKİYE’YE

27.’si düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl Türkiye damgasını vurdu. Yarışmanın birincilik ödülünü, 2008 yılında da aynı ödüle değer bulunan Ahmet Öztürklevent kazandı. Öztürklevent’in Filistin sorununu ele alan karikatürü Seçiciler Kurulu’ndan dört ismin tam puan vermesiyle, açık ara farkla birinciliği elde etti.  Yarışmada ikincilik ödülünü Rusya Federasyonu’ndan Sergei Bobylev elde ederken, üçüncülük ödülü yarışmanın geçen yılki ikincisi Kürşat Zaman’ın oldu.

YAĞ YAKAN 15 YİYECEK

Kilo vermek için mucize bir yol olmamasına rağmen, zayıflamak için Reader's Digest dergisinde yer alan haberdeki vücudunuzun yağ yakma potansiyelini artıran 15 gıda maddesini tüketebilirsiniz.

İSTANBUL'DA ATIL MEKANLAR SINIF OLDU

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerinde atıl durumda bulunan yerleri tespit ederek sınıf haline getirdiklerini belirterek, bu sayede toplam 2 bin 250 derslik oluşturulduğunu belirtti.