23 Haziran 2010 Çarşamba

KEY’DE YENİ UMUT

SGK’nın tozlu raflarında yapılan hummalı çalışma sonucunda binlerce kişiye ait KEY ödemesi listelerine ulaşıldı. İncelemelerin tamamlanması halinde ödemelerin Temmuz’da başlaması bekleniyor.

TÜRK YÖNETMENE AVRUPA'DAN DESTEK

Türk yönetmene AvrupaAvrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eurimages isimli kuruluş, yönetmen Özcan Alper'in “Gelecek Uzun Sürer” adlı, Türk ve Alman ortak yapım filmine destek sağlayacak.

ÖDÜL 100 BİN TL

Antik A.Ş.’nin kültür yayını Artam Global Art Dergisi, “İmgenin Gücü: Avrupa, Kültür Başkentinin Ressamlarını Seçiyor” başlıklı bir resim yarışması düzenliyor.

EFSANE ORKESTRA İLK KEZ İSTANBUL'DA

38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında, kariyeri boyunca sayısız onur ödülüne layık görülen şef Riccardo Muti’nin yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası, Enerjisa sponsorluğunda 23 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde festival izleyicisiyle buluşuyor. Konserde, Ricardo Muti yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası Mozart ve Schubert’in senfonilerinin yanı sıra, Tchaikovksy’nin başyapıtı “Pathetique” senfonisinin unutulmaz bir yorumunu da sunacak.

EVLİYA ÇELEBİ EN ÖNEMLİ 20 KİŞİ ARASINDA

Strasbourg'daki Avrupa Konseyi'nde açılan bir sergide, insanlık tarihinde farklı kültürlerin kaynaşmasına en çok katkıda bulunan 20 kişi yer alıyor.

Sergilenen 20 kişinin arasında Evliya Çelebi de bulunuyor. Evliya Çelebi sergide şu ifadelerle tanıtılıyor: