26 Şubat 2014 Çarşamba

'TURP GİBİ OLMAK İÇİN TURP TÜKETİN'



Turpun vitamin ve mineral açısından önemli bir sebze olduğunu söyleyen Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, "Toplumumuzda sağlıklı olmayı ifade eden 'Turp gibi' deyiminden de anlaşılacağı üzere turp ve sağlık arasında yakın bir ilişki vardır. Kilo kontrolü ve cilt sağlığı açısından turpun tüketilmesi gerekmektedir" dedi.

OLTA İPİNDEN YAPAY KALP KASI



Türk bilim insanları her geçen gün tıpta devrim açacak bir buluşa imza atıyor. Tekirdağ’da profesör çift, misinadan yaptıkları yapay kasla kalp hastalarına derman olacak.

ABD'YE KAÇIRILAN AMFORALAR GERİ DÖNDÜ



64 yıl önce ABD'ye kaçırılan 8'inci yüzyıla ait iki amfora yeniden Türkiye'ye geri döndü. Geç Doğu Roma dönemine ait amforalar, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edildi.

FLAMİNGOLAR İÇİN DÜNYADA BİR İLK



İzmir Kuşcenneti'nde 6 bin 440 metrekare genişliğinde dünyanın en büyük yapay flamingo adası oluşturuldu. Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "Yuvalardan 9'unun üzerine dünyada ilk defa uygulanan flamingo maketleri yerleştirildi. Ayrıca 10 yuvaya da alçıdan yapılan flamingo yumurtaları kondu. 10-12 bin flamingonun kuluçkaya yatmasını bekliyoruz" dedi.