12 Mayıs 2014 Pazartesi

BİFO RUS PİYANİST ANNA VİNNİTSKAYA’YA EŞLİK EDECEK



Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Mayıs ayının ilk konserinde müzikseverleri klasik dünyasının yıldız isimlerinden Rus piyano virtüözü Anna Vinnitskaya ile buluşturuyor.

BODRUM'DA HAYVAN DOSTU OTEL SAYISI 2'YE ÇIKTI



Hayvan dostu Delfi Otel'den sonra, İsis Otel de uluslararası tur operatörleri ve seyahat acenteları tarafından 'Hayvan Dostu Oteller' listesine kabul edildi. Gümbet'teki 5 yıldızlı bin yataklı İsis Otel'de bu yılın ilk hayvan konuğu Ankara 'dan gelen 7 yaşındaki retriever cinsi 'Sultan' adlı dişi köpek oldu.

ATIF YILMAZ ÖDÜLLERİNE KADIN DAMGASI



Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Nefise Karatay'ın sunumu ile Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kadın filmlerinin usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına düzenlenen yarışmaya kadın yönetmenler damgasını vurdu. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Forum AVM Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce kısa filmin yarışmaya zenginlik kattığını belirterek, "Büyük usta seyirciye sorular sorduracak işler yapmak istiyorum diyordu. Bizim de genç sinemacılardan tek beklentimiz bu. Ülkemizde sorulacak çok soru var, verilecek çok cevap var. Umarım bu ve bunun gibi yarışmalar genç sinemacıların gelişiminde çok büyük katkılar sağlar ve Türk sinemasını daha iyi bir yere getirir" dedi.

SAİT FAİK ÖDÜLÜ MAHİR ÜNSAL ERİŞ'E



Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı'nın 60.'sını Olduğu Kadar Güzeldik adlı kitabıyla almaya hak kazanan Mahir Ünsal Eriş'e verildi.

METROBÜSLERE DE BEDAVA İNTERNET GELDİ



Daha önce İETT otobüslerinde ve İstanbul'un bazı meydanlarında hayata geçirilen bedava internet, Şimdi de Metrobüsler de kullanıma sunuluyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, şuan en popüler toplu taşıma araçlarından olan Metrobüslerde de ücretsiz internet döneminin başladığını duyurdu.