14 Ocak 2011 Cuma

ENERJİDE BÜFE ÇÖZÜMÜ

Hindistan'da kurulan "enerji büfeleri" sayesinde, henüz elektriği olmayan köylerde yaşayanlar evlerine ışık götürebiliyor.

ÇÖPLER ALTIN OLACAK

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından "Çöpünüz Altın Olacak" kampanyasıyla geri dönüşümü sağlanabilecek çöpleri toplama gününde belediye ekiplerine teslim edenlere her ay kura ile 30 adet çeyrek altın dağıtılacak.

GOOGLE ŞİMDİ DE SESİ ÇEVİRECEK

Farklı dillerdeki metinleri çeviren Google Translate, şimdi de sesli çeviri yapacak. Cep telefonlarına ücretsiz olarak yüklenebilecek olan bu uygulama sayesinde kullanıcılar kendi dillerinde konuşurken, karşıdaki kullanıcı başka bir dilde konuşsa dahi bu konuşmayı kendi dilinde dinleyebilecek.

AIDS İLE MÜCADELEDE YENİ ETKİN MADDE

AIDS ile mücadelede bir ilerleme daha kaydedildi. Bugüne kadarki ilaçlara ek olarak kullanılabilen "VIRIP 576" adlı yeni bir etkin madde ile HIV sayısının ciddi oranda düşürülebildiği bildiriliyor.

ARÇELİK'E ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE 3 ÖDÜL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen "Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda (SENVER) Arçelik 3 ödül aldı.

MENDERES İÇİN PROJE GİRİŞİMİ

Büyük Menderes Nehri’nde su kaynaklarının korunmasını amaçlayan, ‘Yaşayan Nehirler Yaşayan Ege Projesi’ Aydın Ticaret Borsası’nda tanıtıldı.

1 GÜNDE 10 REKOR

Havuzların altın kızı, son 2 yılda 80 Türkiye rekorunun sahibi oldu. Bunların 10’unu aynı günde kıran Hazal Sarıkaya, 1996 doğumlular arasında dünyanın en iyi ikinci yüzücüsü.