11 Nisan 2014 Cuma

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BAŞLIYOR



Geçtiğimiz yıl kapılarını sinemaseverlere ilk kez açan ve engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada film izlemesine olanak sağlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, bu sene 20-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

KÜÇÜK HANIMLAR VE KÜÇÜK BEYLER FESTİVALDE BULUŞACAK



Devlet Tiyatroları (DT) Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, Küçük Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısında bu yıl da sürprizlerle küçük hanım ve beylerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

YEŞİL ÇAYIN YENİ FAYDASI KEŞFEDİLDİ



İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, yeşil çay özünün beyin faaliyetlerini güçlendirdiğini gösterdi.

PARKİNSONA HAREKETLE DİRENİN!



Parkinson Hastalığı Derneği, ‘Dünya Parkinson Hastalığı Günü’ nedeniyle bu yıl 12 Nisan Cumartesi günü İstanbul Yıldız Parkı’nda çok önemli bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte ‘hareketle hastalığa direnebilmenin mümkün olduğu’ anlatılacak, ayrıca hastalar, hasta yakınları ve doktorlar açık havada hep birlikte, egzersiz yapacaklar.

NASA YARIŞMASI İLK KEZ TÜRKİYE'DE



Türkiye ’de ilk kez, NASA’nın organize ettiği bir etkinlik yapılacak. International Space Apps Challenge (Uluslararası Uzay Aplikasyonu Müsabakası) bu hafta sonu Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Dünyada 48 ülkede 96 şehirde eş zamanlı düzenlenecek etkinliğe Türkiye’de öğrenci ve profesyonellerden oluşan 100 kişi katılacak. Yarışmayı kazanan iki projenin sahibi NASA’yı ziyaret etme fırsatı bulacak.

TITANFALL'UN XBOX 360 SÜRÜMÜ SATIŞA ÇIKTI



Electronic Arts Inc. ve bağımsız video oyun geliştiricisi Respawn Entertainment, Titanfall'un bugünden itibaren Xbox 360 versiyonunu Türkiye'deki perakende mağazalarda satışa sunulduğunu duyurdu.

BAKSI 'YILIN MÜZESİ' OLDU



Sanatçı ve akademisyen Hüsamettin Koçan’ın, 160 çağdaş sanatçının da desteğini alarak 2010 yılında Bayburt’ta kurduğu Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi tarafından verilen “2014 Yılı Avrupa Müze Ödülü”nü kazandı.