12 Mart 2010 Cuma

''7 BÖLGE'DEN 7 TEPE'YE''

İstanbul 2010 AKB Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, ajansın Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği'nce geliştirilen ve Shaman Dans Tiyatrosu işbirliği ile ''7 Bölge'den 7 Tepe'ye'' projesi kapsamında ''Türkü'den Dans'a'' gösterilerinin ilki, 15 Mart'ta Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürlüğü Yeni Konser Sahnesi'nde gerçekleşecek.

MARDİN'DE LATİN DANSLARI RÜZGARI ESTİ


Kursa devam eden 130 genç, ilk gösterilerini dün tarihi Surur Hanı’nda yaptı. Kontenjanlar dolarken, organizatör resim öğretmeni Handan Özmen, kursu açarken böyle bir ilgi beklemediklerini söyledi.

 
Latin dansları kursuna katılan kızlar ve erkekler, Sabancı Sanat Galerisi’nde yaklaşık iki aydır tango, çaça ve salsanın inceliklerini öğreniyor. İlk gösterilerini tarihi Surur Hanı’nda yapan gençler gece boyunca dans ederek eğlendi.

SBS'YE 'SES' GELDİ

SBS'de görme engelli öğrencilere Braille alfabeli soru kitapçığı yerine, bu yıldan itibaren sesli soru kitapçığı verilmesi kararlaştırıldı

QATAR AIRWAYS, YENİ SEFERLERİNE 5 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Qatar Airways, dünyanın 80'den fazla noktasına Ankara'dan Doha aktarmalı yapacağı uçak seferlerine 5 Nisanda başlayacak.

BAL ORMANLARI KURULUYOR

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Çevre ve Orman Bakanlığının ''Bal Ormanları'' projesi kapsamında, Türkiye'nin ilk bal ormanının Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kurulacağını belirtti.

Kahveci, ormanlık alanlarda yalancı akasya, söğüt, akçaağaç, badem, sofora türleri ile ağaçlandırma yaparak, bal verimi için önemli olan otsu ve çalımsı bitkiler yetiştirerek, arıcıların ekonomik olarak kalkınmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

'SANAL PSİKOLOG' RAHATLATIYOR


Kocaeli'nin Başiskele Belediyesi, hayata geçirdiği ''e-psikolog'' uygulamasıyla depresyon, panik bozukluk, dikkat eksikliği gibi sorunların tedavisine yardımcı oluyor.

Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Kuzucu Malçok, ''e-psikolog'' hizmetini toplumun ruh sağlığına destek olmak ve ilçe halkına daha sağlıklı yaşam sunmak için bir ay önce hayata geçirdiklerini söyledi.

KALP AMELİYATINDA DEVRİM

Türkiye'de ilk kez tek bir açık ameliyatla dahi kapatılamayacak büyüklükteki kalp deliği, kapalı ameliyatla onarıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Erdoğan İlkay ve ekibi, kalbin iki karıncığı arasındaki bölmedeki oldukça büyük bir kalp deliğini hastanın göğüs kafesini açmadan kapatmayı başardı.

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN MADDE

İsveç'in Karo Bio laboratuvarında geliştirilen eprotirom maddesinin, ilaç tedavisinin yeterli olmadığı kişilerde kötü kolesterolün düşmesini sağladığı belirtildi.