23 Kasım 2011 Çarşamba

'KISA'LAR İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Dünyanın dört bir köşesinden genç yönetmenler, 23. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nde buluşuyor.

"PAZAR PAZAR GEZELİM"

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Akademi tarafından 27 Kasım'da Fatih Kadınlar Pazarı'nda gerçekleştirilecek ''Pazar Pazar Gezelim'' semineri ile katılımcılar, antik Yunan pazarlarından yerel çarşılara uzanarak, Anadolu coğrafyasının binbir çeşit ürünüyle tanışma ve farklı tadım uygulamalarıyla geleneksel mutfak kültürünü öğrenme imkanı sunacak.

VAN'A HER GÜN 20 KONTEYNER EV GÖNDERECEKLER

Bartın'da bir çelik konstrüksiyon firması, ilk etapta 10 adet yaparak Van'a gönderdiği konteyner evlerden günde 20 adet inşa edip depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacak.

‘SALT’ SANAT İÇİN 15 BİN METREKARE

Garanti Bankası’nın; güncel sanattan sosyal tarih ve ekonomi tarihine, mimarlıktan tasarım ve kent yaşamına kadar birçok alanda programlar gerçekleştiren kültür kurumu Salt’ın ikinci binası açıldı.

EMMY ÖDÜLLERİ'NİN 5'İ İNGİLTERE'YE GİTTİ

New York'taki Hilton Oteli'nde düzenlenen ödül töreninde Julie Walters, "MO"daki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kucaklarken "Accused"daki performansı, Christopher Eccleston'a en iyi erkek oyuncu ödülünü getirdi.


MEDİTASYON BEYNİ OLUMLU ETKİLİYOR

Bilim adamları, düzenli olarak yapılan meditasyonun, insan beyninin korku, psikolojik rahatsızlıklar ve dikkat sorunlarıyla ilgili bölümünde olumlu etki yarattığını tespit etti.