4 Şubat 2011 Cuma

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE MÜJDE!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak istihdam edilen, kadroları bulundukları yerde çakılı olan ve bu nedenle de eş durumundan tayin edilemeyen öğretmenlerin, eşlerinin bulunduğu yerlere tayinine imkan tanıyan 2000 adet sözleşmeli kadro vizesini yarı yıl tatili bitmeden onayladı.

!F BİLETLERİ YARIN SATIŞTA

Şubat’ta 10. yaşını kutlayacak olan !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali İstanbul’da 17-27 Şubat arasında, Ankara’da ise 2-6 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

GREENPEACE "EN YEŞİL TEKNOLOJİLERİ" SEÇTİ

2010’un Tüketici Piyasası’nda önde gelen Doğa Dostu Elektronik Ürünler olarak ASUS VW247H-HF LCD Monitör ve UL30 Notebook seçildi.

ERZURUM 2011'DE TÜRKİYE'YE İLK MADALYA

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda artistik patinajda Alper Uçar ve Alisa Agafonova gümüş madalya kazandı. Böylece Türkiye oyunlardaki ilk madalyasını elde etti.

PORTAKAL KANSERİN DE CİLDİN DE İLACI

Portakalın, kanseri önlediği, kanı temizlediği, karaciğeri çalıştırdığı ve cildi güzelleştirdiği bildirildi.

YÜZLERCE YENİ GEZEGEN KEŞFEDİLDİ

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, yüzlerce yeni gezegenin varlığını keşfettiklerini ve bunlardan beşinin dünyayı andırdığını açıkladı.

ODTÜ EĞİTİME ÜÇ BOYUT KATTI

ODTÜ, kampüsünü, ABD’de geliştirilen üç boyutlu “Second Life” sanal dünyasına taşıdı. Şifre vererek sisteme giren kullanıcılar, sanal alemde derslere, konferanslara katılabiliyor, üç boyutlu ortamda gezinti yapabiliyor.

KÜTAHYA'NIN ÜRÜNLERİ 'TÜRKİYE YÜZER GEMİSİ'NDE TANITILACAK

Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üye kabul edilmesine tanıtım yoluyla katkıda bulunmak amacıyla başlatılan ‘Türkiye Yüzer Gemisi’ projesinin hazırlıkları sürüyor.

AIDS’İ ‘EĞİTEN’ İSPANYOL AŞISI

İspanya’da AIDS hastalığı tedavisinde çığır açan bir aşı geliştirildi.