27 Ekim 2014 Pazartesi

BEYİN TÜMÖRÜNE KÖK HÜCRE



ABD'de bulunan Harvard Kök Hücre Araştırmaları Merkezi'nde çalışan bilim insanları, kök hücreleri beyin tümörlerine karşı savaşabilecek şekilde modifiye etmeyi başardı.

İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleriyle sinemaseverleri bu yıl 15. kez buluşturacak olan İzmir Kısa Film Festivali, 1-5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

"DJMAG TOP 100 DJS DÜNYA TURNESİ" SİZİ YERİNİZDEN ZIPLATMAYA GELİYOR!



Elektronik müziğin dev isimleri Armin van Buuren, Martin Garrix ve Sunnery James & Ryan Marciano, müzik ve performans şöleni yaşatmak için ilk kez İstanbul’a geliyor. Dünyanın en iyi ve en popüler DJlerinin elektronik müzik severler tarafından oylanarak seçildiği, DJMAG Top 100’ DJs 2014 listesinde yer alan bu üç isim, Amsterdam, Londra ve Manchester’ın ardından İstanbul’da! 14 Kasım Cuma günü elektronik müziğin doruklarına çıkmak istiyorsanız Life Park’a bekleniyorsunuz. Sadece bu şov için kurulacak devasa büyüklükteki festival çadırında bu görkemli prodüksiyonun büyüsüne kapılacaksınız.

TÜRK FİLMLERİNE 5 ÖDÜL



İspanya'nın Valladolid kentinde bu yıl 59'uncusu gerçekleşen ve Türkiye'nin onur konuğu olduğu Seminci Uluslararası Film Festivalinden, Türk filmleri ödülle ayrıldı.

ESHOT YENİLİKLERLE GELİYOR



İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreci ve ekonomik enerji elde etmek üzere başlattığı fizibilite çalışmalarını tamamladı. Kurum, faaliyet gösterdiği hemen her alanda güneş enerjisinden yararlanarak, hem tasarruf etmeyi hem de yenilenebilir enerjiyle karbondioksit salınımını azaltmayı hedefliyor.