12 Şubat 2013 Salı

ESKİ YAĞ GETİRENE YENİ YAĞ BEDAVA



Kartal Belediyesi'nin çevre kirliliğini önlemek için başlattığı atık yağ toplama kampanyası gün geçtikçe büyüyerek devam ediyor. Kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre ayçiçek yağı verililor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor” dedi.

RADIO MOSCOW MİNİ TURNE YAPACAK



Üç kişiden oluşan phychedelic blues-rock grubu Radio Moscow, 4-7 Mart tarihleri arasında Türkiye’de dört şehirde mini bir turneye çıkmaya hazırlanıyor.

'TROYALI KADINLAR' İSTANBUL'DA SAHNELENECEK



Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın ''Troyalı Kadınlar'' adlı oyunu, 14-16 Şubat'ta İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

ÇİÇEK AŞISI VİRÜSÜ TÜMÖRÜ KÜÇÜLTTÜ!



Çiçek hastalığının kökünün kurutulması için aşılarda kullanılan bir virüsün genetik olarak değiştirilmiş hali, ağır seyreden karaciğer kanserinden hayatta kalma olasılığını üçe katladı.

BAŞKA BİR OKUL MÜMKÜN



Pazartesi günleri öğrencisinden öğretmenine, okul personeline kadar herkesin katıldığı ‘okul meclisi’ toplantılarıyla başlıyor. Çocuklar kararlar alınırken etkin rol oynuyor, Hayat Bilgisi dersinde çocuklar sebze meyve yetiştiriyor. Matematik problemlerinde A şehrinden B şehrine yol alanlar karbon salımı yapan otomobiller değil bisiklet. Havuz problemleri yağmur suyunun birikmesi üzerinden kurgulanıyor. Klasik ve toplu sınav yerine alternatif ölçme değerlendirme yöntemleri kullanılıyor...

MS HASTALIĞINDA YENİ BİR TEDAVİ



Yeni bir araştırmaya göre şu anda tedavisi olmayan Multiple Skleroz (MS) hastalığının yol açtığı zararın hastanın kendi derisi ile onarılması mümkün olabilir.