21 Nisan 2014 Pazartesi

33. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 33. İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

ŞEKER HASTALARINA YENİ UMUT



Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunan termal sular birçok hastalığın tedavisinde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor.

NOTRE DAME’IN KAMBURU GELİYOR



Ünlü Fransız yazar Victor Hugo’nun aynı adlı romanından uyarlanan Fransa’nın ünlü ‘Notre Dame de Paris’ (Notre Dame’ın Kamburu) müzikali, Türkiye’de ilk kez yarın Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) sahnelenecek.

HER HASTALIĞA DEVA OLACAK BÜYÜK BULUŞ 'YETİŞKİNDEN KÖK HÜCRE'



Güney Koreli ve ABD’li araştırmacılar ilk kez yetişkin bir insandan kök hücre klonladı. Birçok hastalıkların tedavisinde çığır açacak araştırma bilim çevrelerinde geniş yankı buldu. ABD’nin Oregon Tıp ve Bilim Fakültesi geçen mayıs ayında bebeklerden alınan hücreleri klonlamış ve kök hücreler elde etmişti. Seul CHA Üniversitesi Los Angeles Advance Cell Technology adlı biloteknoloji şirketinden araştırmacılar ise yetişkinlerde de aynı başarıyı sağladı.

ODTÜ'YE 12 BİN FİDAN



ODTÜ tarafından düzenlenen Ağaçlandırma Şenliği'ne katılanlar, 12 bin adet fidan dikti. ODTÜ Rektörü Acar, yol yapım çalışmaları sırasında kesilen ağaçları hatırlatarak "Gereksiz ve hoyratça kesilen 3 bin ağaç yerine, 300 bin ağaç dikmeye karar verdik. 18 Ekim'den bu yana diktiğimiz ağaç sayısı 62 bine ulaşacak" dedi.

'ÜLKER SİNEMASI' 7. KEZ AÇILDI



Ülker yüz binlerce çocuğu sinema ile tanıştırmak için başlattığı Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin ön gösterimini Artvin’in Arhavi ilçesinde yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Ülker’in 62 ilde düzenleyeceği şenliğin ön gösteriminde çocuklar “Karlar Ülkesi” filmini izledi.