9 Nisan 2010 Cuma

"NAİL GÜRELİ KİTAPLIĞI" AÇILDI

Maltepe Üniversitesi (MÜ)'nde kitap, gazete kupürü, röportajlardan oluşan "Nail Güreli Kitaplığı" bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü'nde açıldı.

SİVRİHİSAR'DAKİ ERMENİ KİLİSESİ RESTORE EDİLECEK

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki, Anadolu'nun ikinci büyük Ermeni Kilisesi olan Surp Yerortutyun’un restore edilmesine karar verildi.

'SİLAH YARIŞINI BIRAK, İSTİHDAMA BAK'

Sendikaların uzun yıllardır gündemlerinde tutukları askeri harcamaların kısılarak, buraya ayrılan kaynağın çalışanlara, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlara aktarılması talebi, bu kez Ege’nin iki yakasında birlikte yükselecek.

Yunanistan Emek Konfederasyonu’nun (GSEE), 18-21 Mart’ta gerçekleştirilen 34. Genel Kurulu’nda, Türkiye ve Yunanistan’daki silahlanmaya yönelik karar alındı. Kararda, Almanya’nın silah ihracatının yüzde 14’ünü Türkiye’ye, yüzde 13’ünü Yunanistan’a yaptığına dikkat çekilerek, Almanya’nın silah ekipman ihracatında en büyük müşterilerinin Yunanistan ve Türkiye olduğu vurgulandı.

OBAMA VE MEDVEDEV'DEN TARİHİ ANLAŞMA

Rusya ve ABD, 1991 yılında imzalanan ve 20 yıldır yürürlükte bulunan stratejik silahlarda indirim anlaşmasının (START-1) yerini alacak yeni START-2 anlaşmasını imzaladı. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleşen törende Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve ABD Başkanı Barack Obama yeni anlaşmayı parafe etti. START-2'ye göre Soğuk Savaş yıllarında 40 bini bulan nükleer başlıklar, artık 1550 seviyesine ve fırlatma sistemleri de 800'e çekilecek.

SANAYİ ÜRETİMİ YÜZDE 18.1 ARTTI, İMALATTA YÜZDE 20.5’LİK ÇIKIŞ VAR

Türkiye’de sanayi üretimi şubat ayında 2009’un aynı ayına göre yüzde 18.1, bir önceki aya göre ise yüzde 0.5 artış gösterdi

ÜLKER ÇOCUK SİNEMA ŞENLİĞİ

Ülker ve Fida Film iş birliğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleneksel hale getirilen "Ülker Çocuk Sinema Şenliği", 17-18 Nisanda üçüncü kez perdelerini açacak.

BU DİSKLERE DÜNYALAR SIĞACAK

Blu-ray Disc Association, Blu-ray disklerin kapasitesini ve yeteneğini arttıracak iki yeni formatı duyurdu. YeniBDLX disklerin bir kere yazılabilen 100GB ve 128GB'lık, tekrar yazılabilen 100GB'lık sürümleri olacak.

HARRY POTTER SERİSİ SÜRECEK

Fantastik roman dizisi Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling, seriye devam etmeyi düşünüyor.

OKSİJENSİZ YAŞAYAN HAYVAN KEŞFEDİLDİ

İtalyan bilim adamları, tamamen oksijensiz ortamda yaşayan ve çoğalan ilk hayvanı Akdeniz'in derinliklerinde keşfettiler.