9 Nisan 2014 Çarşamba

KIZ KULESİ DÜNYA BEŞİNCİSİ



İnternete en fazla yüklenen turistik nokta ve mekan fotoğrafları üzerine yapılan bir araştırmada, İstanbul'da Kız Kulesi'nin dünyada en fazla fotoğrafı çekilen 5'inci turistik merkez oldu.

YAPAY DAMAR DEVRİMİ



Alman Fraunhofer Enstitüsü uzmanları, laboratuvar ortamında yapay olarak damar üretebilen bir teknoloji geliştirdi. Araştırmacılar bunun için özel bir yazıcı kullanıyor.

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIĞIN ÖNÜNÜ AÇIYOR



Almanya, çifte vatandaşlığın önünü açan ilk resmi adımı attı. Alman Bakanlar Kurulu, Almanya'da doğan göçmen çocuklarının hem Alman pasaportu sahibi olup hem de ebeveynlerinin ülkesinin vatandaşlığını koruyabilmesini sağlayan yasa tasarısını kabul etti.

KREDİ KARTINDAN YAPILAN NAKİT ÇEKİMLER ÜCRETSİZ OLACAK



BDDK, bir süredir üzerinde çalıştığı yönetmelik taslağını görüşe açtı. Birçok yeniliği içeren düzenlemeye göre, kredi kartından yapılan nakit çekimler ücretsiz olacak.

SEVGİ GÖNÜL TİYATRO GÜNLERİ 13. KEZ "PERDE" DİYOR



Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği oyunların yanı sıra profesyonel tiyatro gruplarının sevilen oyunlardan oluşan programıyla sanatseverleri sevindirecek.

DEEP PURPLE KKTC'DE KONSER VERECEK



KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Rock'n Cyprus etkinliğinin kapanış konseri 24 Mayıs'ta dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple ile gerçekleşecek.

TOPKAPI'DA "AŞK-I NEBİ SERGİSİ"



Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile düzenlenen “Aşk-ı Nebî: Doğumunun 1443. Yılında Hz. Peygamber” sergisi Topkapı Sarayı Hazine Koğuşu’nda gösterime sunuldu.

BU TARAMA ÜCRETSİZ OLACAK



Türkiye genelinde aile hekimlerince kadınlarda görülen rahim ağzı kanserine yol açan HPV enfeksiyonuna karşı yeni ve etkin bir tarama metodu olan ”HPV-DNA taraması” yapılacak.