21 Mayıs 2013 Salı

KALP HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE YENİ GELİŞME



Bilimadamları tıkalı kalp damarlarının yerine yeni damar oluşturmanın mümkün olduğunu keşfetti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NİN 150 YILLIK TARİHİ SERGİLENECEK



Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Binası (Anderson Hall) merdiveni boşluğunda, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesinin 150 yıllık ve Temel Bilimler Binası'nın 100 yıllık geçmişinin izlenimlerini taşıyan "Pictures in a Starwell" adlı enstalasyon, 23 Mayıs'ta açılacak.

BILLBOARD MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Country sanatçısı Taylor Swift, "En İyi Kadın Şarkıcı", "En İyi Dijital Şarkı Performansı" ve "En İyi Country Şarkıcısı" dahil 8 dalda ödüle layık görüldü. Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, komedyen Tracy Morgan'ın sunuculuğunu üstlendiği geceden "En İyi Erkek Şarkıcı" ödülü ile ayrıldı. One Direction grubu, "En İyi Grup" ve "En İyi Yeni Şarkıcı" ödülünü aldı. Törende Justin Bieber, Nicki Minaj, Selena Gomez, Chris Brown ve Ed Sheeran sahne aldı. Bilboard dergisi, ödülleri albüm satışları, turneler, müzisyenlerin sosyal paylaşım sitelerindeki etkinliklerine göre veriyor. Bu yılın diğer ödül kazananları ise şöyle:

GÜMÜŞLÜK'TE EDEBİYAT BULUŞMASI



Gümüşlük Akademisi Vakfı Edebiyatevi, ürün vermeye ve adından söz ettirmeye başlamış genç yazarlarla, bu tür üzerine düşünen ve yazılar kaleme alan eleştirmenleri aynı platformda buluşturuyor.

GÜNEŞ IŞIĞI ASTIMA İYİ GELİYOR



İngiltere'de araştırmacılar, astım hastalarının güneşlenerek geçirdikleri sürenin hastalıkları üzerinde olumlu etkisi olduğunu açıkladı. Londra'daki King's College'dan araştırmacılar, astım hastalığında semptomların kötüleşmesinde güneş ışığının sağladığı D vitaminin az alınmasının da payı olduğu sonucuna vardı.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE YENİ UMUT



İngiltere'de yapılan bir araştırma, hızlandırılmış fotoğraflama tekniğinin tüp bebek doğumunda başarı şansını kayda değer oranda artırabileceği sonucuna vardı.

DEVLET TİYATROLARI BREZİLYA'DA



Özer Tunca'nın yazıp - yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyun, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan İstanbul Agora Festivali'ne katılacak.

"YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI" TRUMP'TA



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda ödül alan kareler, İstanbul’da ilk kez Trump Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

KAŞ DEVLET HASTANESİ'NE HORMON CİHAZI VE YENİ DİŞ POLİKLİNİĞİ HİZMETİ



Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kaş Devlet Hastanesi'ne hormon cihazı kuruldu. Söz konusu hastanede diş tedavi ve protez merkezi bünyesinde yeni bir diş polikliniği de hizmet vermeye başladı.

LYS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE



Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı'nın onayladığı genelgeye göre, lise son sınıf öğrencileri, velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde 45 günü aşmamak kaydıyla izinli sayılabilecek. Böylece Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine zaman baskısı yaşamadan hazırlık sürecinde derslerine daha iyi motive olmaları, sınav streslerinin olabildiğince azaltılarak sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri ile gerçeğe uygun olmayan beyan ve diğer suretle rapor alınmasını önlemek amaçlanıyor.