8 Ekim 2013 Salı

EMEKLİLERE ERKEN MAAŞ MÜJDESİ



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur ve emeklilere maaş ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılacağını açıkladı.

DİVAN OTEL'E 'GEZİ PROTESTOLARINDAKİ CESARETİ' İÇİN ÖDÜL



Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere kapılarını açan Divan Otel'e "misafirperverliğin kriz anlarında da ne kadar gerekli olduğunu" gösterdiği için uluslararası ödül geldi.

MARDİN'DE ORYANTALİZM RÜZGÂRLARI



Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde ‘Batı’nın Gözüyle Doğu Fotoğrafları’ sergisi açıldı. Dönemin meşhur Osmanlı fotoğraf stüdyolarının çektikleri fotoğraflardan oluşan sergide; dervişler, dilenciler, satıcılar, sokaklar, köy pazarlarının değişmez figür olarak yer aldığı 100’den fazla eser sergileniyor. Sergi kapsamında Mardinli çocuk ve gençlere yönelik eğitim programları da düzenleniyor.

ALTERNATİF SAHNELER BU FESTİVALDE



Alternatif Sahneler’in bu sene ilk kez düzenlediği ‘AltFest’13’, önceki akşam Kadir Has Sahne’de düzenlenen açılış töreniyle başladı.

TIPTA NOBEL HÜCRESEL DEVRİME



Nobel ödülleri dün açıklanmaya başladı. Nobel Tıp Ödülü’ne, hücrenin nakil sisteminin nasıl işlediğini açıklayan devrim niteliğindeki çalışmalarıyla ABD’den James Rothman ve Randy Schekman ile Almanya’dan Thomas Südhof layık görüldü.