5 Kasım 2012 Pazartesi

TASARIM BİENALİ'NDE YARATICI FİLM KUŞAĞI

İstanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştirilecek “Yaratıcı Film Kuşağı” programında, 9 ülkeden tasarıma, tasarımcıya ve tasarım nesnesine odaklanan yaratıcı belgeseller ve video işlerinden oluşan 19 film izleyiciyle buluşacak.

DİKEY BAHÇELER HAYAT KURTARIYOR

Bangkok'ta 2011 yılında yaşanan sel felaketinin ardından büyük bir gıda krizi yaşandı. Kasetsart Üniversitesi'nde çalışanlar bu soruna yaratıcı bir çözüm geliştirdiler.

YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI BAŞLIYOR

Yurtdışında eğitim almak isteyen binlerce öğrencinin merakla beklediği Yurtdışı Eğitim Fuarları 4 – 11 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl 4 büyük şehirde gerçekleşecek olan fuarlara binlerce öğrenci katılacak ve geleceklerini bu fuarlarda şekillendirecek.

86 BİN BİTKİ TÜRÜ KORUMA ALTINDA

Bitki çeşitliliği 10 bin türe yaklaşan ve 4 binin üzerinde endemik bitkiye ev sahipliği yapan Türkiye'de, gen bankalarında bugüne kadar 86 bin bitki türü koruma altına alındı.

DİPNOT FUARDA İSTANBUL'A GELİYOR

Kitap kurtları, 17-25 Kasım arasında gerçekleşecek 31. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nı dört gözle bekliyor. Fuara hazırlanan yayınevleri de eski yeni kitaplarını okurla buluşturacak. Sosyal bilimler ve tarih-araştırma alanlarında yayınladığı kitaplarla bilinen Dipnot Yayınları da fuarda yüzde 30 indirimle kitaplarını okura sunacak.

LÜFER AKINI BALIKÇIYI GÜLDÜRDÜ

Batı Karadeniz ve İstanbul çevresindeki lüfer akını, Marmara'ya da ulaştı. Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bir ay önce 30- 35 lira olan lüferin fiyatı da akınla birlikte 12 liraya kadar düştü.

KPSS'DE TERCİH KOLAYLIĞI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adayların başarı sıralamasını görerek tercih yapmaları için kolaylık getirdi.