18 Ocak 2011 Salı

KAN TESTİYLE DOWN SENDROMU TEŞHİSİ

Basit bir kan testine dayanan yeni yöntem, anne karnındaki bebeğin Down sendromu taşıyıp taşımadığını büyük oranda doğru gösteriyor.

KİTAPLARINIZ İTİNAYLA YIKANIR!

Güney Kore'den ithal edilen kitap yıkama makinesi ''Book Shower'', Türkiye'de ilk kez Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kullanılmaya başlandı.

'KOMŞU EDEBİYATLAR' BULUŞUYOR

Edebiyatçılar Derneği, "Komşu Edebiyatlar Buluşuyor; Türkiye-Suriye" başlığıyla düzenleyeceği etkinlikle, Türkiye ile komşularını edebiyatla bir araya getirecek.

100 ADET HIZLI TREN GARI YAPILACAK

Hızlı tren projelerinin hizmete girmesine paralel olarak Türkiye genelinde 100'e yakın hızlı tren garı yapılması öngörülüyor. Hızlı tren ağlarıyla örülen Türkiye'de, ''uçağın yerdeki rakibi'' hızlı trenlerin konaklayacağı 100'e yakın hızlı tren garı Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hizmete sunulacak.

KİREÇLENMEYE RADYO FREKANSIYLA ÇÖZÜM

Antalya'da belindeki kireçlenme yüzünden adım atmakta güçlük çeken 73 yaşındaki hasta, radyo frekans dalgaları ile ağrıya neden olan sinirlerin yakılarak devre dışı bırakılması sayesinde sağlığına kavuştu.

KANSERİN SIRRINI O ÇÖZDÜ

Harvard Üniversitesi araştırmacılarından Prof. Dr. Mehmet Toner ve ekibi, basit bir kan testiyle, milyarlarca kan hücresi arasından nadir görülen kanserli hücreleri tespit ederek tıp dünyasında çığır açtı. Test yakın gelecekte erken teşhisi mümkün kılacak ve kanseri kronik bir hastalığa dönüştürecek. Prof. Toner, Habertürk Gazetesi’ne verdiği özel röportajda devrim yaratan buluşu anlattı.

EGE'DE ZARARSIZ KÖPEK BALIĞI SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Dünyada sadece Atlantik kıyıları ile Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlıköy Boncuk Koyu'nda üremelerini gerçekleştiren kum köpek balıklarının (sandbar sharks) sayısı 17'ye çıktı.

TERMAL MUCİZE BUSE'Yİ İYİLEŞTİRDİ

İzmir'de trafik kazasında sağ diz ön çarpraz bağları ile yan bağları yırtılıp kopan ve ameliyat edilen lise öğrencisi 16 yaşındaki Buse Doğruca, termal suda yüzmeyle desteklenen fizik tedavi sonrasında kısa sürede yürümeye başladı.