6 Mayıs 2013 Pazartesi

MERSİN’E MÜZİSYEN AKINI



Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10-22 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festival, aralarında günümüzün öne çıkan kemancılarından Shlomo Mintz, Cezayirli sanatçı Sauad Massi, flamenkonun prensleri Los Vivancos, Olga Scheps, Fatih Erkoç ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Bilkent Orkestrası’nın da bulunduğu 355’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor.

SAİT FAİK ABASIYANIK'IN EVİ YENİDEN AÇILIYOR



Türk öykücülüğünün en önemli isimlerinden Sait Faik Abasıyanık'ın müzeye dönüştürülen evi yeniden açılıyor. İki yıldır restorasyonu süren müze, Abasıyanık'ın 59’uncu ölüm yıldönümüne yetiştirilecek.

GORAN BREGOVİÇ İSTANBUL'A GELİYOR



Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç, 14 Mayıs'ta İstanbul'da konser verecek.

SGK'NİN KARŞILADIĞI İLAÇLARA YENİLERİ EKLENDİ



Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, kan sulandırıcı 2 yeni ilaç, ödeme listesine dahil edildi.

SARA KRİZİNİ "ÖNGÖREN" CİHAZ



Beyne yerleştirilen küçük bir implant ile epilepsi (sara) krizlerinin öngörülebileceği düşünülüyor. Beynin elektrik faaliyetini temel alarak ölçüm yapan cihaz, hastalara kriz riskinin yüksek, orta ya da düşük olduğu yönünde uyarıda bulunuyor.