22 Eylül 2014 Pazartesi

"MEME KANSERİNDE PROPOLİS ŞİFASI"



Bal ve Diğer Arı Ürünleri Sağlıklı Yaşam Platformu'nca yapılan bir araştırmada, propolisin, meme kanseri hücrelerini yok edici etki gösterdiği tespit edildi.

RESMİN ‘MANZARA’SINI DEĞİŞTİRDİ



Türk resim geleneğinin ilk izlenimcisi sayılan Hoca Ali Rıza Bey’in irili ufaklı renk ve ışık mücevherleri, yakın zamanda Türkiye’de derlenmiş en kapsamlı seçkiyle Arkas Sanat Merkezi’nde.

MARMARİS, ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR



Marmaris Belediyesi ve Martab işbirliğiyle 24-27 Eylül tarihlerinde Marmaris’te düzenlenecek olan festival, genç yönetmenlerin çalışmalarını ulusal ve uluslararası alanlarda seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor.

ALTIN KOZA SAHİBİNİ BULDU



Adana'da 21'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. ''En İyi Film Ödülü''nü Nesimi Yetik'in yönettiği ''Toz Ruhu'' aldı.

DÜNYA TÜRK DOKTORU KONUŞUYOR!



Türk cerrah, tıp dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. Doç. Dr. Önder Sürgit karından açtığı tek delikten aynı seansta 5 ayrı ameliyat gerçekleştirdi. 6 saat sürmesi gereken ameliyatlar 3 saatte bitti. Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi cerrahlarından Sürgit, 68 yaşındaki bir hastaya karından açtığı tek delikten histerektomi (rahmin alınması), salpenjektomi (tüplerin alınması), ooferektomi (yumurtalıkların alınması), burch (idrar kaçırma operasyonu) ve sakro-kolpopeksi (mesane sarkması) ameliyatları gerçekleştirdi.