26 Eylül 2011 Pazartesi

ATATÜRK'ÜN EMANETİ YENİDEN CANLANACAK

Türkiye, Atatürk'ün emri ile yapılan Kabil'in ilk hastanesi ve tıp fakültesini yeniden canlandıracak. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, büyük bölümü yıkılan binanın gerekli incelemelerin yapılmasının ardından ya restore edileceğini ya da aslına uygun olarak yeniden yaptırılacağını bildirdi.

İTEF, YALNIZCA RUHA DEĞİL MİDEYE DE HİTAP EDECEK

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında 13 farklı ülkeden 54 yazarın katılımıyla ‘Şehir ve Yemek’ başlığıyla gerçekleştirilecek. Festival katılımcıları arasında İngiltere’den Mark Crick, Fransa’dan Jean Orizet, Soul Kitchen filminin kitabı ile tanıdığımız Alman Jasmin Ramadan, İngiliz Granta Magazine editörü Ellah Allfrey, Brezilya’dan Tatiana Salem Levy, Hollanda’dan Charles den Tex bulunuyor. Ayrıca, Hay Festival ve British Council, Mark Crick ile Tiffany Murray’yi İstanbul’a getiriyorlar.

ALTIN KOZA'DA KAZANANLAR BELLİ OLDU

Onur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi'' filmi, ''En iyi film'', ''En iyi senaryo'' ve ''Jüri oyunculuk özel toplu performans ödülü''nü kazandı. ''En iyi film'' seçilmesi nedeniyle de 350 bin TL'lik rekor ödülün sahibi oldu.