20 Nisan 2010 Salı

BURDUR'A "BİSİKLETLİ" KORUMA

Türkiye’nin 305 Önemli Doğa Alanı’ndan biri olan,  nadide hayvan ve bitki türlerini barındırmasına rağmen insan kaynaklı aktiviteler nedeniyle giderek suları çekilen Burdur Gölü ve havzasını korumak için bisikletçiler pedalları sıvadılar.

Proje kapsamında Burdur Gölü çevresinde bisiklet parkuru oluşturularak biyolojik çeşitliliğe zarar vermeden doğal güzelliklerin keşfedilmesi için çalışmalar yapılacak.

"ANZAK BARIŞ ÖDÜLÜ" SAHİBİNİ BULDU

Avustralya'da faaliyet gösteren Muharip Gaziler Derneği'nce her yıl bir kişiye verilen "Anzak Barış Ödülü"nün, bu yıl araştırmacı yazar Vecihi Başarın'a verileceği bildirildi.

TÜRK DOKTORUN BULUŞU SAKAT DOĞUMU BİTİRECEK

Beyin kanamasına yol açan anevrizma geni üzerine yaptığı çalışmalarla çığır açan Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Damar Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü Prof. Dr. Murat Günel sakat doğumlara engel olunabileceğini söyledi. Prof. Günel, Türkiye'deki akraba evliliklerinin yol açtığı sakat doğumların sebebi olan ve beyin gelişimini engelleyen bir gen bulduklarını ve çalışmalarını bunun üzerinde yoğunlaştırdıklarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen törenle, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Üçtuğ tarafından altın kaplamalı bir beyinle ödüllendirilen Günel, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu.

DÜNYANIN İLK EKOLOJİK KENTİ: MASDAR

Abu Dabi Emirliği, çöl üzerinde geleceğin ekolojik kentini inşa ediyor. Yaklaşık 50 bin kişinin yaşayacağı Masdar Şehri'nin altyapısında ve bu kentte inşa edilecek konutlarda çevre dostu en son teknolojiler kullanılacak.

TÜRK ÖĞRENCİLERE CERN'DE BURS DESTEĞİ

İstanbul Bilfen Okulları, CERN'de staj için açılan fondan daha çok Türk öğrencinin yararlanması için destek olma kararı aldı.