14 Aralık 2010 Salı

MEMUR ZAMMI AÇIKLANDI

TBMM'de 2011 bütçesi hakkında bilgi veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2010 Aralık ayında aile yardımı ödeneği dahil en düşük memurun 1.300 lira olan net maaşının 2011 yılı Ocak ayında 1.454 liraya, temmuz ayında ise 1.532 liraya yükseleceğini bildirdi.

ÇOBANIN SİGORTA PRİMİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Konya Tarım İl Müdürlüğü Uzmanı Ziraat Mühendisi Abdurrahman Ayan, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve mali destek sağlanan projenin isminin "Çoban Yetiştirme Eğitimi" projesi olduğunu söyledi.

HAYVAN BARINMA EVİNE ISITICI

Edirne Belediyesi, soğuk hava nedeniyle hayvanların üşümemesi için barınma evine ısıtıcılar yerleştirdi.

CENNET BÜYÜYOR

Başta flamingolar olmak üzere yüzlerce tür kuşa ev sahipliği yapan İzmir Kuş Cenneti'ni gerek alan gerekse popülasyon açısından zenginleştirip, bölgeyi turizme açma yolunda çalışma yapılıyor.

EKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Geçtiğimiz ay hizmete giren FFM (Fulya Fuar ve Kongre Merkezi) 16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında "Ekoloji Günleri"ne ev sahipliği yapıyor.

'BAĞIMSIZ AMERİKA'NIN EN İYİLERİ



Bağımsız film kurumu Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2010'un en iyi filmleri seçti. AFI'nin film listesinde Oscar'a aday olması beklenen 'Black Swan', 'Social Network', 'Inception' gibi yapımlar da yer alıyor.

TÜRKİYE’NİN “YAMANLAR”I

İzmir'deki Özel Yamanlar Okulları, Amerika'da düzenlenen 26. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatları'ndan 17 altın, 11 gümüş, 10 bronz toplam 38 madalya ile döndü.

KÖK HÜCREDEN PANKREAS VE BAĞIRSAK DOKUSU!

Amerikalı bilim adamları, yaptıkları iki ayrı deneyde kök hücreden pankreas ve bağırsak dokusu elde etmeyi başardılar.