5 Temmuz 2010 Pazartesi

NEW YORK'TA "ISTANBULIVE" COŞKUSU

New York’un ünlü Central Park'ında, "Summer Stage" müzik festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "İstanbulive" konserini binlerce kişi izledi.

4 BİN AVRO VEREN HERKESİN OTOMOBİLİ HİBRİD OLACAK

Yiğit Akü ve Forum Mühendislik, dünyanın her araca uygulanabilen ilk hibrid kitini üretti. 4 bin avro ödeyen herkes, benzinli, dizel ya da LPG'li otomobilini hibrid yapabilecek. Yüzde 25 tasarruf sağlayan sistem otomobili dört çekere çeviriyor

VÜCUDU RAHATLATAN AYAKKABI


Konya'da bir firma hamileler, bel ve kas ağrısı çekenler ile kilolu kişiler için tasarladığı ayakkabının seri üretimine başladı.

GAZİANTEP'İN "İKLİM" HAZIRLIKLARI


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin ''İklim Eylem Planı''nı hazırlayacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey,  bu plan sayesinde, Avrupa Birliği'nin çevre projelerine daha bilinçli hazırlanacaklarını söyledi.

ADALAR’IN DİP TEMİZLİĞİ YAPILDI

Adalar Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84. yıldönümü kutlamaları kapsamında denizde dip temizliği yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, gönüllü dalgıçlar Serço Ekşiyan ve Ekrem Başak'ın, Sedef Adası açıklarında 30 metreye dalarak, dipteki gırgır ağlarını, plastik bidonlara bağlayarak su yüzeyine çıkardıkları belirtildi.

Bu ağların naylon olduğu için 200 yıl çürümeden denizin dibinde pasif avlanmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, deniz eko-sistemini bozan gırgır ağlarının, deniz dibi kirliliği açısından oldukça tehlikeli olduğu vurgulandı.

NTVMSNBC – AA

BU KÖY SANAT İÇİN


Aralarında yönetmen, oyuncu, yazar ve akademisyenlerin bulunduğu 100'ü aşkın kişi Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Kasaba'sında kurulacak 'Sonsuz Şükran Köyü'nde yaşayıp sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürecek.

İRAN'IN BÜYÜK BAŞARISI

İranlı yetkililer, ağır adımlarla olmasına rağmen bir insan gibi yürüyen insan görünümlü robotu tanıttı.

İran'da devlet televizyonunda yer alan haberde, Surena 2 adındaki robotun 45 kilogram ağırlığında, 1 metre 45 santimetre uzunluğunda olduğu belirtildi. Robotun, Tahran Üniversitesi'nde 20'den fazla uzman tarafından geliştirildiği kaydedildi.

Mühendislerin hala robotun görme ve ses özelliklerini geliştirmeye çalıştığı belirtildi, ancak Surena 2'nin ne için geliştirildiği ve yerine getireceği görevlerin ne olduğu açıklanmadı.

TIMETURK – AA