8 Mart 2010 Pazartesi

8 MART TÜM YURTTA KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda renkli görüntüler oluştu. Bazı merkezlerde kadınların erkeklerle birlikte kutlama yaptığı görülürken bazılarında ise kadınlar eylemlere erkekleri davet etmedi.

ŞANLIURFA'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR


Şanlıurfa'da aile içi şiddetin 'seyircileri' azaldı, okula giden kız çocuklarının sayısı arttı. Kadınlar meslek öğrenme peşinde...

OSCAR TARİHİNDE BİR İLK...

82. Oscar ödülleri sahiplerini buldu. 'The Hurt Locker' En İyi Film dahil 6 dalda Oscar kazanırken, Kathryn Bigelow En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan ilk kadın yönetmen olarak Oscar tarihine geçti. En İyi Erkek Oyuncu Jeff Brifges, En İyi Kadın Oyuncu da Sandra Bullock seçildi. 

TURKCELL AKADEMİYE BÜYÜK ÖDÜL

Corporate University Xchange, bu sene 11.’si verilen The CorpU Mükemmeliyet ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Turkcell Akademi’yi, “Öğrenim Teknolojileri” dalında ödüllendirdi. Ödül töreni, Pennsylvania Üniversitesi’nin Philadelphia kampusünde Küresel Liderlik Konferansı sırasında (The Global Leadership Congress) gerçekleşti.

TEKNOLOJİNİN 13. MELEĞİ TÜRK


Türk yatırımcı Aydın Şenkut (40), ABD’de teknoloji dünyasının en büyük ‘melek yatırımcıları’ arasına seçildi.

 İnternet devi Google’ın ilk Türk çalışanı olan Şenkut, 2005’de ayrıldığı Google’dan aldığı milyonlarca dolarlık tazminatla, iyi bir fikri olan ancak sermayesi bulunmayan küçük şirketlere yatırım yapan bir ‘melek yatırımcı’ olmuştu. Şenkut, kendi alanında 5 yıl içinde sıfırdan ABD’nin en büyük yatırımcıları arasına girdi.

CEPLERDE FATURA TARİHE KARIŞIYOR

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia ile internet şirketi Skype’ın duyurdukları yeni ortaklık, cep telefonlarında ücretsiz ve sınırsız görüşme dönemini başlattı. Mobil dünyada benzer hizmetlerin gelişmesi bekleniyor

Dünya genelinde 580 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunan internet telefon şirketi Skype, mobil cihazlar açısından büyük önem taşıyan ilk ortaklığını Nokia ile kurdu.

"ATATÜRK VE KADIN" SERGİSİ AÇILDI

Büyük Önder Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan arşivini Anadolu Ajansı'nın (AA) kullanımına sunan yazar ve Hanri Benazus'un derlediği ''Atatürk ve Kadın'' fotoğraf sergisi İstanbul'da açıldı.

ORTA DOĞU BARIŞ GÖRÜŞMELERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Filistin Yönetimi, İsrail'le dolaylı görüşmelerin yeniden başlamasına onay verdi.

Karar, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu barış sürecini canlandırmaya yönelik çabalarını yoğunlaştırdığı bir döneme rastlıyor.

RUNTALYA'YI ONLAR KAZANDI!

Antalya'da düzenlenen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı 5. Uluslararası Runtalya Maratonu sona erdi.

KANADA DA PARAYI ÇEVRE İÇİN HARCAYACAK!

Yeni Zelanda, Vietnam, Romanya ve Avustralya gibi ülkelerin yaptığını şimdi de Kanada gerçekleştirecek: Plastik banknotlar.

Kanada Merkez Bankası, 2011'den itibaren banknotların kağıt yerine plastik olacağını açıkladı.