26 Aralık 2012 Çarşamba

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN 'KAHVEHANELERE KİTAPLIK' PROJESİ



Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencileri, ’Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında kampanya başlattı. 1200 kitap toplayan öğrenciler, Kahveciler Esnaf Odası’ndan da destek alarak 3 kahvehanede kitaplık oluşturdu.

OSCAR’IN YABANCILARI İSTANBUL MODERN'DE



İstanbul Modern Sinema, Oscar heyecanı yaklaşırken 10-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Oscar’ın Yabancıları başlıklı programla ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday adayı olan filmleri bir araya getiriyor.

AĞAÇ KESİMİNE FİDANLI ÇÖZÜM



Eskişehir'de, yılbaşı için ormanlardan izinsiz ağaç kesimini önlemek amacıyla ucuz fidan satışı başlatıldı.

HER DERDE DEVA: MUŞMULA



Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu, muşmulanın, nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarının doğal ilacı olduğunu bildirdi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ



Bu yıl 24'üncü kez düzenlenen Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda 6 birincilik, 7 ikincilik, 6 üçüncülük alarak Türkiye'nin en başarılı üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için Hukuk Fakültesi'nde ödül töreni düzenlendi.

UĞURLU'DAN MEHMET AKİF İÇİN BESTE




Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri dahilinde, Mehmet Akif için bestelediği eserini ilk kez seslendirecek. Bugün 19.30’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Nağmelerle Mehmet Akif’ başlıklı piyano resitalinde Uğurlu’ya vokaller Murat Toraman, Doğukan Çokşeker ve Uğur Varol eşlik edecek.

"SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ" SAHİPLERİNİ BULDU



The Marmara Oteli'ndeki törene, TGC Başkanı Orhan Erinç, eski TGC Başkanı Nail Güreli, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ATIŞ TAKIMI DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ



Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Dünya Ateşli Silahlar Atış Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar elde etti.

TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDEN YABANCI SAYISI 30 MİLYONU AŞTI



Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 2012 yılının 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.59 oranında artışla 30 milyon 439 bin 612 kişiye ulaştı. Kasım ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.21 artışla 1 milyon 631 bin 647 kişi oldu.