18 Ocak 2012 Çarşamba

İKSV 40. YILINI KUTLUYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV), 40. yılı dolayısıyla 2012'de bir dizi özel etkinlik düzenleyecek.

CAZIN KRALİÇESİ GELİYOR


The Evening Standard’ın “Taklitçilerle dolu bu dünyada, gerçek bir caz şarkıcısı” olarak tanımladığı Carmen Lundy, 24-25 Ocak’ta Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserlerde, blues ve kilise müziği köklerini caz öğeleriyle birleştirecek.

YILMAZ GÜNEY TORONTO'DA FİLMLERİYLE ANILACAK

Yılmaz Güney'in 8 filmi Toronto Uluslararası Film Festivali TIFF tarafından "The Way Home: The Films of Turkish Master Yilmaz Güney" başlığı altında Toronto'da gösterilecek.

AĞAOĞLU'NUN "İRANABAK" SERGİSİ DEPO'DA

Fotoğraf sanatçısı Özcan Ağaoğlu'nun dört yıl boyunca İran'ın pek çok kentinde çektiği fotoğraflardan oluşan "İranabak" adlı sergisi, 20 Ocak Cuma saat 18:30'da DEPO'da açılıyor.

ZEYTİNYAĞININ BİR FAYDASI DAHA

Zeytinyağının tarihten bu yana gıda amaçlı kullanımın yanında ilaç niyetine de kullanıldığının birçok kaynakta belirtildiğini ifade eden Aydın Ziraat Odaları Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Zeytinyağı tüm katı yağların aksine, tüm uzmanlar tarafından başta kalp ve damar sağlığı için olmak üzere en çok tavsiye edilen yağ türü olarak bilinmektedir. Aydınımızın da en önemli ürünü olan zeytinyağının sadece bir besin maddesi değil aynı zamanda şifa kaynağı olduğu bu deney ile de bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

6.4 MİLYON ABONEYE ‘TADIMLIK’ İNTERNET

Türk Telekom (TT), Türkiye’de internet servisi kullanmayan 6.4 milyon ev ve iş telefonu abonesine günlük ve saatlik internet hizmeti sunmak adına ‘Lokum Paketi’ni kullanıma açıyor. Şirket, abonelere sözleşme veya ek ücret zorunluluğu getirmiyor. Aboneler ihtiyaç duyduklarında saatlik ve günlük internet paketlerini satın alabiliyor.