11 Ekim 2013 Cuma

İSPARK'TAN BAYRAM MÜJDESİ



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, alınan karar doğrultusunda İSPARK'ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparklarının 15-16 Ekim'de ücretsiz, kapalı ve açık otoparkların ise ücretli olacağı bildirildi.

BEYŞEHİR GÖLÜ, İSRAİL SAZANINDAN TEMİZLENİYOR



Beyşehir Gölü Eko Sistem Rehabilitasyon Projesi kapsamında göle, 60 bin sazan yavrusu bırakıldı.

SAKHAROV ÖDÜLÜ MALALA YUSUFZAY'A VERİLDİ



Avrupa Parlamentosu (AP) Sakharov İnsan Hakları Ödülü, bu yıl Pakistan'da kızların da eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay'a verildi.

FRANSA'DA YAYINLANAN İLK TÜRK ROMANI RAFLARDA



Edebiyat tarihimizin en önemli isimlerinden biri olan Suat Derviş tarafından yazılan ve Fransızcada yayınlanan ilk Türk romanı olma özelliği taşıyan eseri "Ankara Mahpusu" raflardaki yerini aldı.

LÜFER BOLLUĞU BAŞLADI



Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından lüfer bolluğu yaşanmaya başladı. Ereğli açıklarında avlanan 500 bin adet lüferin ardından fiyatlar Karadeniz'de 5 liraya, İstanbul'da 10 liraya kadar geriledi.

EN GÜZEL ÖYKÜSÜ NOBEL ÖDÜLÜ OLDU



2013 Nobel Edebiyat Ödülü 82 yaşındaki Kanadalı yazar Alice Munro'ya gitti. "Çağdaş hikâyenin ustası" olarak onurlandırılan Munro, bugüne kadar hep öyküler yazdı.

BEYİN HASTALIKLARINDA 'ÇIĞIR AÇAN' KEŞİF



Dejeneretif sinir sistemi hastalıklarında beyin dokusunun ölümünü engelleyen ilk kimyasal bileşimin keşfi, Alzheimer, Parkinson ve Huntington hastalıklarının tedavisi açısından tıp dünyasında heyecan yarattı.

TCDD, BAYRAM İÇİN EK SEFER DÜZENLEYECEK



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), Kurban Bayramı'nda bayram yolculuğunu Yüksek Hızlı Trenle(YHT) yapmak isteyen yolcular için ek seferler düzenleyecek.