21 Nisan 2010 Çarşamba

VİZE ESNEKLİĞİ EGE'YE HAREKET GETİRECEK

Ege Denizi'nde Yunan adalarıyla Türkiye'den Kuşadası, İstanbul ve İzmir kıyıları arasında başlayan kruvaziyer turizm hareketliliği, vizesiz turizmin önünü açtı. Yunanistan'ın vizesiz turizm izinlerinde son dönemde sağladığı esneklik nedeniyle bazı Türk şirketlerinin sadece Türkler için vizesiz Doğu Akdeniz turları düzenlemeye başladığı belirtildi.

ŞİİRİSTANBUL BAŞLIYOR

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali Şiiristanbul; Ermenistan, Filistin, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden 20, Türkiye'den 26 şairi konuk ediyor.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği'nce ''Şiir Her Yerdedir'' sloganıyla düzenlenen, 25 Nisan'a kadar şiir dinletileri ve konserlerle sürecek olan festival, Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

ACİL DURUMLARDA TEK NUMARA

Ulaştırma Bakanlığı, pek çok ülkede kullanılan acil yardım hizmetlerine tek telefon numarasından erişim sağlayan sistemi Türkiye'de kuracak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre Bakanlık, vatandaşların acil çağrı hizmetlerine ulaşımının kolaylaştırılmasına yönelik bir sistem üzerinde çalışıyor.

"GÖKKUŞAĞI SAVAŞÇISI" TÜRKİYE'DE

Efsanevi gemi Gökkuşağı Savaşçısı II İstanbul’da... Greenpeace’in efsanevi gemisi Rainbow Warrior, 22 gün sürecek olan “Nükleersiz Türkiye” turuna bugün İstanbul’dan başladı.

2008 KPSS LİSANS SONUÇLARI GEÇERSİZ SAYILANLARA MÜJDE


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)), Danıştay'ın, 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Orta Öğretim/Önlisans Kılavuzunda yer alan "2008-KPSS Lisans'a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS Lisans başvuruları iptal edilir" şeklindeki düzenlemeyi iptal etmesi nedeniyle 2008-Ortaöğretim/Önlisans sınavına da başvurduğu için 2008-KPSS Lisans sınav sonuçları geçersiz sayılan adayların sınav sonuçlarını geçerli saydı.

SADRİ ALIŞIK SİNEMA VE TİYATRO ÖDÜLLERİ

15. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri", sahiplerini buldu. Sinema dalındaki ödüller, Atilla Dorsay, Biket İlhan, Burak Göral, Çolpan İlhan, Fehmi Yaşar, Ömür Gedik ve Zeynep Özbatur Atakan, tiyatro dalındaki ödüller ise Üstün Akmen, Cem Duygulu, Çolpan İlhan, Filiz Kutlar, Hami Çağdaş, Hasan Anamur, Nil Aykon, Refika Sezik ve Rengin Uz'dan oluşan seçici kurullar tarafından belirlendi.

ZEYTİNYAĞI VÜCUTTA İLTİHAPLANMAYI BASKILIYOR

Bilim adamları zeytinyağının kullanıldığı yemeklerle beslenmenin, vücutta iltihap oluşumuna yol açan genlerin bastırılmasını sağladığını ve böylece kalp hastalıkları gibi sorunları azalttığını saptadı.