28 Mart 2012 Çarşamba

VAN'DA PREFABRİK DERSLİKLER AÇILDI

Van depreminin ardından öğrenim gördükleri binaları, kaldıkları ev ve yurtları büyük hasar gören, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerine kalıcı destek vermek amacıyla 3 ay önce temeli atılan prefabrik derslikler 24 Mart 2012 Cumartesi günü yapılan törenle öğrenime açıldı.

''KARINCALAR''A ''YILIN TİYATRO ÖDÜLÜ''

Tiyatro Eleştirmenler Birliğince, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında verilen ''Yılın Tiyatro Ödülü''ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ''Karıncalar'' adlı eser layık görüldü.

GOOGLE MANDELA'NIN HAYATINI İNTERNETE TAŞIDI

Google şirketi ve Nelson Mandela Anı Merkezi yetkilileri, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Johannesburg'da düzenledikleri basın toplantısında, 1,25 milyon dolara mal olan projeyle Mandela'nın hayat hikayesinin dijital ortama aktarıldığını duyurdu.

15 ÇOCUK İÇİN TÜRKİYE'DE

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük cerrahlardan Ord. Prof. Afksendiyos Kalangos, kalp hastası 15 çocuğu ücretsiz ameliyat etmek için Türkiye'ye geliyor.

BU AKYAVAŞ'LARI İLK KEZ GÖRECEKSİNİZ!

Galeri Nev’in Ankara ve İstanbul’daki mekânları, Türk çağdaş sanatının en önemli isimlerinden Erol Akyavaş’ın daha önce neredeyse hiç sergilenmemiş erotik resimlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6-28 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek sergi, sanatçının 1960’ların sonu ve 1970’lerin ilk yarısında gerçekleştirdiği eserlerinden oluşuyor. Sanatçının, malzeme olarak ‘boncuk’u kullanarak yarattığı ikonlardan oluşan resimleri birer kartpostal büyüklüğünde. Ancak asıl ilgi çekici olan, ‘geleneksel’den yararlanan bir sanatçı olarak tanınan ve resimlerinde kaligrafik imgelere, tasavvufa, İslam’a referans veren Erol Akyavaş’ın bu sergideki resimlerinde, cinselliğin ön planda oluşu.

BEDAVA İLAÇ, TİRYAKİLERE SİGARAYI BIRAKTIRDI

Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadele kapsamında 250 bin tiryakiye ücretsiz dağıttığı sigara bıraktırma ilaçları olumlu sonuç verdi. Binlerce kişinin sigarayı bıraktırmasına yardımcı olan ilaçlar neredeyse tükendi.

ESTONYA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Estonya'nın başkenti Tallinn, gelecek yıldan itibaren tüm toplu taşıma sistemlerini ücretsiz hale getiriyor. Düzenlenen referandumda halkın dörtte üçü tramvay ve otobüslerin bedava olması önerisine destek verdi.

KANSERE TEK TİP TEDAVİ YOLDA

ABD’de, kanserle mücadelede çığır bir açacak bir keşif yapıldı. Bir antikorla kanserli tümörlerin küçültülmesi başarıldı. Bilim adamları en geç iki yıl içinde bu yöntemin insanlar üzerinde deneneceğini açıkladı.

TURKCELL’İN SAĞLIKMETRE’Sİ ‘ACİL DURUMDA’ DOKTORA MESAJ ATACAK

Turkcell ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapılan işbirliğiyle, 500 kronik diyabet hastasının tıbbi ölçüm verileri her an, her yerden, 7 gün 24 saat takip edilip, kayıt altına alınacak.