24 Ağustos 2010 Salı

KEY ÖDEMELERİ BAŞLADI

KEY ödemelerinde üçüncü tur başladı. 1.5 milyondan fazla hak sahibini ilgilendiren ödemeler, iki hafta sürecek. Hak sahipleri, kimlik numaralarının son iki hanesine göre belirlenen günlerde paralarını alabilecek.

HOLLANDA'DA İYİLEŞEMEDİ, ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Hollanda'da 4 yıl boyunca hastalığına teşhis konulamayan 18 yaşındaki gurbetçi Helin Tale, tatil için geldiği Şanlıurfa'da yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Helin'in yıllardır kalbinin yarısını kaplayan kist ile yaşadığı ortaya çıktı.

20'NCİ YILINDA 20 GÜN CAZ

Kulaklarınızı açın, şehrin ritmini yakalayın ve hayatın cazibesine kapılın... Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, 23 Eylül -12 Ekim tarihleri arasında 160 sanatçıyı caz tutkunlarıyla buluşturacak. Festival, zengin konser programının yanı sıra film gösterimleri, atölye çalışmaları ve panellerle 20. yaşını kutlayacak.

YOZLAŞMAMIŞ İNSANLARIN İSTANBUL'U BURASI'

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin Çizgen’in, proje koordinatörlüğünü Cenk Gençdiş’in üstlendiği, Ozan Sağdıç’ın fotoğraflarından oluşan 1950’ler İstanbul’u adlı sergi açıldı. Sergide Ozan Sağdıç’ın 1953 yılından bu yana çektiği dönem fotoğrafları var.

TÜRKİYE'DE PODYUMA ÇIKACAK

İstanbul Fashion Week, 24-28 Ağustos tarihleri arasında dünyaca ünlü topmodelleri ve stilistleri ağırlayacak.

ŞİLİ'DE MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Şili'de, çöken madende mahsur kalan 33 madencinin 2 haftadan fazla bir süre sonra hayatta oldukları belirlendi.

BEŞ YIL SONRA CLAPTON

Eric Clapton, beş yıl aradan sonra 'Clapton' adını taşıyan yeni solo albüm çıkartıyor.

ARTRİT PROTEİNİ ALZHEİMER'DEN KORUYOR

Alzheimer’ın oluşmasını ve ilerlemesini önlemede, romatizmal artritli hastalarda salgılanan bir proteinin etkili olduğu belirlendi. Alzheimer konulu bir araştırmaya göre, hafıza kaybı yaşayan farelere söz konusu protein verildiğinde, kendilerinden daha iyi sonuçlar alınıyor.

YEŞİL SEBZELER DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR

İngiliz bilim adamları, yeşil sebzelerin yoğunlukta olduğu bir beslenme biçiminin, diyabet riskini düşürdüğünü belirledi.