14 Nisan 2014 Pazartesi

TÜRK KAHVESİ "MÜZELİK" OLUYOR



UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alınarak dünya halklarının ortak mirası haline gelen Türk kahvesinin doğru tanıtımı için müze kuruluyor.

KAYISIDAKİ BETA KAROTEN MUCİZESİ



Dünyada en yaygın olarak Anadolu'da (özellikle Malatya ve çevresinde) yetiştirilen kayısının Anadolu insanının sağlıklı yaşamında mühim bir yeri var. Dünyada da kuru kayısı üretiminin yaklaşık olarak yüzde 85'i Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Kayısının faydaları hakkında konuşan Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hümeyra Taşçıoğlu, şunları belirtti:

TÜRK YUNAN DOSTLUĞU OTLARLA PEKİŞTİ...



Çeşme sokaklarını karnaval alanına dönüştüren 5. Alaçatı Ot Festivali'nin son gününde, Türk ve Yunan müzisyenlerin şarkılarıyla dostluk; yemek ve ot toplama yarışmalarıyla da heyecan aynı anda yaşandı.

ADANA'DA RİO TARZI KARNAVAL



Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve işadamı Ali Haydar Bozkurt'un öncülük ettiği Portakal Çiçeği Karnavalı büyük ses getirdi. Ünlü isimlerinde katıldığı karnaval, Rio karnavalını anımsattı.

POLONYALI YÖNETMENE YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ



33. İstanbul Film Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülüne bu yıl, Polonyalı usta yönetmen Andrzej Wajda layık görüldü.

"KIZILDERİLİ" SERGİSİNE YOĞUN İLGİ



Ressam Kürşad Yılmaz, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı "Kızılderili" temalı sergisi yoğun ilgi görüyor.

YÜZ GERME OPERASYONU NEŞTERSİZ YAPILACAK



Yaşlanma ve yer çekiminin etkisiyle ciltte meydana gelen sarkma, kırışıklık ve yara izleri, neşter yerine mikro iğneler kullanılarak cilt altına uygulanan ısı enerjisi yöntemi ile ortadan kaldırılıyor.