19 Mayıs 2011 Perşembe

19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

BAŞLIYOOOOR, FESTİVAL BAŞLIYOR!..

DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında belgeselseverlerle 4'üncü kez buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin bu seneki programında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla film yer alıyor.

TÜRKAN SAYLAN ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Türkan Saylan anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Türkan Saylan Onur Ödülleri'', törenle sahiplerine verildi.

AYASOFYA ÇİNİLERİ DE TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Almanya’nın Berlin Müzesi’nde sergilenen Boğazköy sfenksini iade imzasını atmasının üzerinden 24 saat geçmeden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir müjde daha verdi. Ayasofya Müzesi’nin bahçesinde bulunan 2. Selim Türbesi’ne ait çini pano da Fransa Louvre Müzesi tarafından iade edilecek. Pano, 17. yüzyıl İznik çini sanatının en nadide eserlerinden.

ÖRÜMCEK AĞINDAN İPLİK

Nevzat Karaalp Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 2 öğrenci, örümcek ağından iplik üretti. Öğrenciler patent almak için başvuruda bulunurken, proje TÜBİTAK tarafından da onaylandı.

MİGROS, KADIN İSTİHDAMINDA İLK SIRADA

Migros Ticaret A.Ş, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından "2010 Yılında En Fazla Kadın Sigortalı Çalıştıran İşverenler' kategorisinde birincilik, "2010 Yılında En Yüksek Prim Ödeyen İşverenler' kategorisinde beşincilik ödülüne layık görüldü.

KAHVE PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ 'AZALTIYOR'

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 50 bin erkek üzerinde yapılan araştırmada kahve tüketiminin prostat kanseri riskini azalttığı sonucuna varıldı.

MÜZELER HAFTASI'NDA PERA MÜZESİ İNDİRİMLİ

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’ni “Müzeler Haftası” kapsamında, 17–22 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçiler indirimli gezilebilecek.