24 Ocak 2011 Pazartesi

MS HAPI YAKINDA PİYASADA

MS (Multiple Sclerosis) hastalarına umut verici haber İngiltere’den geldi. Ağızdan alınan ilk MS ilacı çok yakında İngiltere’de satışa sunulacak.

KÜBA-VENEZÜELLA İŞBİRLİĞİ

Batı Yarımkürede dünyayla fiber optik bağlantısı olmayan tek ülke olan Küba, Venezuela'dan deniz altında gelecek 1600 km'lik fiber optik hatla telefon ve internet bağlantılarını iyileştirecek.

BOĞAZİÇİ BİR İLK OLACAK!

Boğaziçi Üniversitesi, kendi enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan üretip Türkiye’de yeşil enerji üreticisi ilk üniversite olmak için harekete geçti.

TÜRK BİLİM ADAMINDAN ŞİŞMANLIĞA ÇARE

Harvard Üniversitesi’nde şişmanlık ve Tip 2 diyabetin moleküler ve genetik mekanizmaları üzerinde çalışan Prof. Umut Özcan, şu ana kadar bilinen şişmanlık ilaçlarından daha güçlü bir etken madde bulduklarını söyledi.

KOBİ'LERE SON DAKİKA MÜJDESİ

13 Ocak'ta kabul edilen Türk Ticaret Kanunu'na, son anda Meclis Genel Kurulu'nda KOBİ'leri rahatlatıcı maddeler eklendiği ortaya çıktı.

KAPADOKYA'DA ÜÇ YILDIZLI TATİL!

Nicolas Cage'nin başrolde oynadığı 'Hayalet Sürücü 2' filminin çekimlerinin Kapadokya'da gerçekleştirilmesi; ünlü Hollywood yıldızlarının tatil için Kapadokya'yı tercih etmesine neden oldu. 

10 MİLYAR KERE MAŞALLAH!

Uygulama geliştiricilerin üssü haline gelen, dünyanın dört bir yanından farklı dillerde binlerce uygulamaya ev sahipliği yapan online mağazadan indirilen (yüklenen) uygulama sayısı 10 milyarı buldu.

DENİZLERİN TEMİZLİĞİNE GÖNÜL VERENLER "ÇEVRE YILINA HOŞ GELDİN" DEDİ

KKTC'deki Deniz Temiz Derneği, cuma akşamı düzenlediği "Çevre Yılına Hoş Geldiniz" partisi ile katılımcılarını ve çevre ile ilgili bazı örgütlerin üyelerini bir araya getirdi.