16 Eylül 2013 Pazartesi

TÜRK DOKTORDAN MİLYONLARA UMUT



Uzun yıllardır prostat kanserinin temel mekanizmaları üzerine çalışan Türk bilim insanı Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu ve ekibi, uluslararası önem taşıyan bir buluşa imza attı. Prof. Dr. Saatçioğlu ve ekibi, farelerde prostat kanserini iyileştirdi.

ARTIK DAHA KOLAY



Konya'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, karaciğerde oluşan kistlerin ameliyat sırasında karın içerisine yayılmasını engellemek ve ameliyatın laparoskopik cerrahi yönetimiyle gerçekleştirilmesini sağlamak için bir cihaz geliştirdi.

TEL AVİV'DE İNTERNET ÜCRETSİZ OLDU



İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, kablosuz İnternet hizmeti, belediye tarafından ücretsiz olarak sunulmaya başlandı.

ROMA DÖNEMİNE AİT LAHİT BULUNDU



Antalya'nın Konyaaltı ilçesinin Hurma Mahallesi'ndeki hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait lahit açığa çıkarıldı.

ARTINTERNATIONAL ISTANBUL BUGÜN BAŞLIYOR



İstanbul'dan New York'a, Dubai'den Viyana'ya 62 galerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ArtInternational İstanbul, Haliç Kongre Merkezi'nde çağdaş sanat tutkunlarını buluşturacak.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ



Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İstanbul'da toplu taşıma araçları, öğle saatlerine kadar ücretsiz hizmet verecek.

FOOTBALL MANAGER 2014'ÜN ÇIKIŞ TARİHİ



Sports Interactive ve SEGA Europe, Football Manager 2014'ün 31 Ekim Perşembe günü piyasaya çıkacağını duyurdu.

YENİ NESİL LİGHT TEREYAĞI



TÜBİTAK’ın destek verdiği projeyle kalorisi yüzde 50 azaltılmış light tereyağı üretildi. Projeyle yağ barındırma özelliği olan doğal gıda lifleri kullanılarak tereyağının kalorisi düşürüldü. Kalorisi azaltılan tereyağı yüksek tansiyon ve damar sertliği olan hastalar tarafından da tüketilebilecek. Yeni nesil tereyağı Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisi Doç. Dr. Mahmut Doğan tarafından üretildi.