4 Ekim 2011 Salı

KANSERE KARŞI "SÜPERBROKOLİ"

Bazı kanser türleri ile kalp ve damar hastalıklarıyla daha iyi savaşabilen "süperbrokoli" geliştirildi.

FLAMENKO FESTİVALİ 5 EKİM'DE BAŞLIYOR

Flamenko Ankara Derneği'nin ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu işbirliğiyle düzenlediği "5. Uluslararası Flamenko Festivali" 5 Ekim'de başlıyor.

BÜYÜK OKYANUS'TA KÖPEKBALIĞI SIĞINAĞI

Büyük Okyanus'taki Marshall Adaları Hükümeti yaklaşık 2 milyon kilometrekarelik bir alanı köpekbalığı koruma alanı ilan etti. Ülkenin karasularında köpekbalığından elde edilen ürünlerin satışı yasaklanacak, ticari amaçlı köpekbalığı avı yapılamayacak.

MICROSOFT TÜRKİYE’DEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NE AR-GE MERKEZİ

Microsoft, dünya çapında üniversiteler ile işbirliği içerisinde faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerine bir yenisini Türkiye’de ekledi. Koç Üniversitesi ile yapılan işbirliği sonucu Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde açılan Ar-Ge merkezinde doktora, yüksek lisans ve bitirme projelerini yapan lisans öğrencileri yazılım hatalarının önlenmesi ve yazılımların güvenilirliğinin artırılabilmesi için müfettiş yazılımlar geliştirecek. Çok çekirdekli sistemlerin doğru ve verimli olarak programlanabilmesi için araştırmaların da yapılacağı bu Ar-Ge merkezi yurt dışındaki benzer merkezler ile ortak çalışmalar yürütecek.

GOOGLE MAPS'E HELİKOPTER GEZİSİ ÖZELLİĞİ

Google Earth kullanıcıları bundan böyle belirledikleri iki nokta arasında üç boyutlu olarak sanal helikopter gezisi yapabilecek.