10 Mayıs 2010 Pazartesi

56. SAİT FAİK ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Darüşşafaka Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen 56. Sait Faik Hikâye Armağanı sahibini buldu.

KOS'TA FESTİVAL GİBİ KÜLTÜR BULUŞMASI

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda 8- 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Kos- Bodrum Uluslararası Kültür Buluşması' Zia Köyü'nde gerçekleştirildi. Bodrum Dans Kulübü, İstanköy Müslüman Dayanışma ve Kültür Derneği ve İstanköy Dans Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği kütür buluşmasına Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire ve yaklaşık 400 Bodrumlu katıldı. İstanköy Belediye Başkanı Yorgo Giritsi ve Kos Belediye meclis üyeleri ile İstanköy Müslüman Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mazlum Payzanoğlu'nun da katıldığı Zia Köyü’ndeki etkinlikte Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergiledi. İki ülkenin dansçıları dostluk ve barış mesajları verdi.

2 KENYALI ATLETTEN DÜNYA REKORU

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen geleneksel 25 kilometrelik maratonda Kenyalı atletler Sammy Kosgei ile Mary Keitany dünya rekoru kırdılar.

TÜRK ÇAYINI DÜNYA TANIYACAK

Rize Ticaret Borsasınca Türk çayının yurt içi ve yurt dışında bilinirliğinin artırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor. RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Türk çayının Türkiye'de bile alt kalitede görüldüğünü belirterek, "Aslında çayımız dünyadaki en kaliteli çaylardan biri. Ama bugüne kadar tanıtımda eksiklik olmuş. Bu nedenle kendi ülkemizde, kendi insanımız bile çayımızın başka ülke çaylarına göre, daha kalitesiz olduğunu düşünüyor" dedi.

BU SABUNLAR BİR ÇOK DERDE DEVA

Kimyasal katkı içermeyen, iki bin derecede kaynatıldıktan sonra tahta kalıplarda iple şekil verilen organik sabunlar, çok sayıda rahatsızlığa iyi geliyor.    

KANSER HASTALARINA MÜJDE

Konuya ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Çerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Kabasakal, bazı hastalardaki nöroendokrin tümörlerin tek tedavi yöntemi olan bu ilacın daha önce sadece yurt dışında uygulandığını belirterek, "Bu ilacı Türkiye’de üreten ilk hastane burası. Daha önce hastalar yurt dışına gidiyordu. Bu şekilde mali olarak kaybın yanı sıra, hastalar yabancı bir ülkede olmaları nedeniyle pek çok zorluklar yaşıyorlardı" diye konuştu.

TAVUĞA 6 MİLYON TL YATIRDI MUDURNU’YA CAN SUYU OLDU

Türkiye’nin önde gelen tavuk markalarından Mudurnu Tavuk tesislerini satın alarak ilçeye ve tavuk üreticisine yeniden iş imkânı sağlayan Pak Tavuk, daha önce tesislerin kapanması ile başlayan göçü de geri çevirmeyi planlıyor.

6 AYLIK BEBEĞE KARACİĞER NAKLİ

Doğuştan safra yolları olmayan ve daha önce de bir ameliyat gerçekleştirilen 6 aylık bebeğe babasının karaciğer dokusu nakledildi.