19 Haziran 2010 Cumartesi

'DÜNYANIN EDEBİYATI' İSTANBUL'A GELİYOR

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde edebiyatseverlerle 30 farklı ülkeden 70 yazarı buluşturacak. Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımlarıyla gerçekleşecek.

IMPAC EDEBİYAT ÖDÜLÜ GARBNER BAKKER'A

Dublin Uluslararası IMPAC Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi, 48 yaşındaki Hollandalı yazar Garbner Bakker oldu.

'İNCİ'LERİNİ DÖKTÜRDÜ, ÖDÜLÜ KAPTI

23 yaşındaki Türk obua sanatçısı Özge İnci, İspanya’nın başkenti Madrid’deki Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulu tarafından "üstün başarı" ödülüne layık görüldü.

MEMURA PROMOSYON MÜJDESİ

Kurumların, personel maaşlarını ödedikleri bankalardan sağladıkları promosyonların tümünün çalışanlara verilmesi yönündeki girişimlerde sona gelindi.

İSTANBUL'DA ŞİMDİ FESTİVAL ZAMANI!

19-20 Haziran'da Santral İstanbul'da gerçekleşecek Efes Pilsen One Love Müzik Festivali dokuzuncu kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dans müziğinin dehası “Groove Armada” ve 2008 MTV Müzik Ödülleri’nde ‘Shut Up And Let Me Go’ ile en iyi parça ödülünü alan “The Ting Tings” 9. kez düzenlenecek festivalin bu yılki ana grupları olacak…

Hip hop müziğini bugünlerine getiren, birçok sanatçıya ilham veren ve İstanbul’da ilk kez sahneye çıkacak De La Soul, indie pop severler için vazgeçilmez olan The Whitest Boy Alive ve son albümleriyle büyük ses getiren İngiliz alternatif rock grubu Wild Beasts Efes Pilsen One Love’ın diğer önemli sanatçıları.

Festivalciler, 19 Haziran Cumartesi Groove Armada, Fischerspooner, The Whitest Boy Alive, Sattas, Multitap; 20 Haziran Pazar günü ise The Ting Tings, Sophie Ellis-Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz, The Revolters ve Gizli Özne’yle festival havasını yaşayacaklar.

Efes Pilsen One Love Festival, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi kapılarını saat 14.00’de açacak ve eğlence gün boyu aralıksız devam edecek.

KANALTÜRK

TTNET'TEN GÜNLÜK PAKETLER

TTNET'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, paketle aylık 3 lira ve kullanılan gün başına ayrıca 3 lira ödenerek 1 Mbps hızında ve günlük 500 MB kotalı internet erişimine sahip olunuyor.

İSTANBUL - DUBAİ UÇUŞU 90 EURO

Flydubai Yönetim Kurulu Başkanı Ghaith Al Ghaith, haftada 4 sefer olarak gerçekleştirilecek İstanbul uçuşlarının Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılacağını ve tek yön İstanbul uçuşlarının, tüm vergiler ve bir parça el bagajı dahil olmak üzere, 90 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi. 19’uncu destinasyon olan İstanbul uçuşları sayesinde uçuş ağlarının Avrupa’ya kadar yayıldığını ifade eden Ghaith, “Flydubai’nin İstanbul’a başlayan uçuş hizmetlerinin, Türkiye’yle BAE arasındaki yıllık yaklaşık 9 milyar dolar değerindeki büyüyen ticaret ilişkisini daha da güçlendirecek” dedi.