30 Mayıs 2014 Cuma

FACEBOOK'TAN KULLANICILARINA MÜJDE!



Facebook , haber kaynağınızda üçüncü parti uygulamalar tarafından otomatik olarak paylaşılan gönderilerin sayısını azaltmak için düğmeye bastı. Bu değişiklikle beraber üçüncü parti uygulamaların haber kaynağında gösterdiği içeriklerde azalma gözlenecek.

KUŞKONMAZIN SÜRPRİZ FAYDASI



Kuşkonmaz bitkisinin potasyum içeriği bakımından yüksek değerlere sahip olduğunu ve içerisindeki rutin maddesinin kan damarlarının çeperlerini güçlendirdiğini belirten Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Korkmaz, sebze olarak tüketilebilen bu bitkinin hemoroid hastalarına özellikle tavsiye edildiğini söyledi.

SAĞLIK İÇİN PEDALA BAS!



Günümüzde birçok insan; yoğun iş temposu, sosyal sebepler ve çevre düzenlemeleri gibi çeşitli nedenlerden dolayı artık bisiklete binmiyor. Oysaki bisiklete binmek kasları güçlendirir, nefes alımını düzenler, aşırı kilo alımını önler, kolesterol, yüksek tansiyon, eklem ve romatizma ağrılarına da iyi gelir. Bisiklet kullanımı stresi azalttığı gibi doğanın korunmasına da yardımcı olur. Central Hospital’dan Fizyoterapist Fzt. Sena Türkoğlu,  sağlıklı ve formda bir beden için bisiklet kullanımının faydaları hakkında bilgiler veriyor.

EBOLA İLE MÜCADELEDE YENİ UMUT



Amerikalı ve İngiliz bilim adamları Ebola virüsüyle mücadele amacıyla goriller ve şempanzeler için aşı geliştirmenin ilk adımını attı.