3 Nisan 2014 Perşembe

'NORTE DAME’IN KAMBURU' İSTANBUL'DA



Fransız yazar Luc Plamondon ile ünlü müzisyen ve söz yazarı Richard Cocciante’nin Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Notre Dame de Paris’yi (Norte Dame’ın Kamburu) modern sahneye uyarladığı dünyaca ünlü müzikal Türkiye’ye ilk kez geliyor.

FELSEFE OKULU AÇILIYOR



Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen tarafından düzenlenen, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden felsefeciler eğitim seminerleri ve konferanslar verecekleri, “Işık Üniversitesi Felsefe Okulu Programı” 5 Nisan’da açılıyor.

KENDİNİ İYİLEŞTİREN KAS GELİŞTİRİLDİ



Bilim adamları, laboravutar ortamında kendi kendini iyileştirebilen kas geliştirdi. Laboratuvarda yapılan kasın, kaza ya da hastalık sonucu kasları hasar gören insanların tedavisinde kullanılması amaçlanıyor.

PEN/FAULKNER ÖDÜLÜ KAREN FOWLER'IN



Amerikan edebiyatının saygın ödüllerinden PEN/Faulkner, bu yıl Karen Fowler'ın "We Are All Completely Beside Ourselves" adlı romanına verildi.

'YEŞİL SAVAŞÇI' KIYMET TEYZE İSTEDİĞİNİ ALDI



Yeşil alanın bozulmaması için direnen Kıymet Peker'e iyi haber yargıdan geldi.

OTİZM FARKINDALIKTIR



Türkiye'de 472 bin çocukta görülen otizm hastalığına dikkat çekmek isteyen Eyüp Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

CİLT DOSTU KABAK



Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kabağın birçok soruna iyi geldiğini belirtti.

MOR VE ÖTESİ YENİ KONSER İLE GELİYOR



Mor ve Ötesi yeni konser ile geliyor haberi, Mor ve Ötesi'nden konser müjdesi, Ünlü rock grubu mor ve ötesi, 7'nci stüdyo albümünün yayınlanmasının peşinden tekrardan 5 Nisan'da Jolly Joker İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. İşte detaylar...

AVANGART CAZ ÜÇLÜSÜ 'MEDESKI MARTIN & WOOD' İSTANBUL'A GELİYOR



Amerika'lı Avangart caz üçlüsü "Medeski Martin & Wood", 4 Nisan Cuma akşamı "Nels Cline" ile beraber Garanti Caz Yeşili konserleri çerçevesinde Babylon'da İstanbul'lu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ İNTERNET DÖNEMİ BAŞLADI



İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlardan başlayarak İstanbul'un birçok noktasında ücretsiz kablosuz internet hizmeti vermeye başladı.

İLK 30 SANİYE ARTIK ÜCRETSİZ!



Bulgaristan'da faaliyet gösteren üç mobil şebeke operatörü ile ilgili getirilen yeni düzenleme sonrası cep telefonu ile yapılan görüşmelerin ilk yarım dakikası ücretsiz oldu. İlk 30 saniyenin ardından görüşme bedeli saniye başı hesaplanacak.