1 Kasım 2011 Salı

NATUREL BEDEN ZİHİN VE RUH SAĞLIĞI FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

Bu sene 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi'nde yapılacak festival kapsamında düzenlenecek seminerlerden biri "Bir Tohum Hikâyesi: Victor Ananias", diğeri ise “Doğa Ritüelleri ile Gezegenin Çakralarına ulaşmak…”

İSTANBUL 'BÜYÜLÜ SES'İ BEKLİYOR

'She' ve 'I Want You' gibi unutulmaz şarkılara imza atan, dünyaca ünlü sanatçı, söz yazarı Elvis Costello 2 Kasım'da İstanbul’da müzikseverlerle buluşuyor.

CUMHURBAŞKANI İSTEDİ 'RESİM HEYKEL'E ANTREPO YOLU AÇILDI

Türk resim tarihinin en nadide örneklerinin bulunduğu İstanbul Resim Heykel Müzesi’nin makûs talihi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girmesiyle değişiyor. Geçen ağustos ayında müzeyi ziyaret eden Gül, depolarda istiflenmiş tabloları, kalaslarla ayakta durabilen iç mekânların hazin halini görünce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız’a dönüp “Hocam burada daha fazla kalamazsınız. Bu eserlere yazık değil mi? Size hemen uygun bir yer tahsis edelim ve oraya taşının” diye teklifte bulundu. Sonra da ziyarette eşlik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a dönerek “Kadir Bey, Sultanahmet’teki eski İstanbul Adliyesi’ni üniversiteye tahsis edelim” önerisini getirdi. Topbaş’ın “Olur” cevabı üzerine yıllardır kangren haline gelen mesele ‘ayaküstü’ çözülmüş oldu!

EKRANI BÜKÜLEBİLEN TELEFON GELİYOR

Samsung, bir hayali gerçekleştiriyor ve eğilip bükülebilen telefonlarını çok yakında tanıtmaya hazırlanıyor.