9 Mart 2010 Salı

JAPON GÖLGE OYUNU TÜRKİYE'DE

Türkiye'de ''2010 Japon Yılı'' etkinlikleri kapsamında Bursa ve İzmir'in ardından Mersin'de sahnelenen oyun, önümüzdeki günlerde Ankara ve İstanbul'da da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. ''Aşkım Aşkım'' adlı TV dizisinde rol alan Ayumi Takano ile Devlet Tiyatrosundan Ali Atilla Şendil anlatımında sahnelenen oyunda, 27 kişi görev alıyor. Her yaştan kişinin anlayabileceği Hacivat-Karagöz benzeri oyunun Türkçe seslendirmesi ise İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarınca yapıldı.

KARTTA AZAMİ FAİZ ORANI YÜZDE 2,80'E İNDİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 1 Nisan 2010 tarihinde yürürlüğe girecek Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair tebliğ ile aylık azami faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2,91'den yüzde 2,80'e düşürüldü.

137 YILLIK BİLİM ARŞİVİ İNTERNETTE!

Dünyanın en eski ve halen en çok satan popüler bilim dergisi Popular Science, tam 137 yıllık arşivini internete taşıdı.

GÖKSU DELTASI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Yangınla yok olan cennet yeniden hayat buluyor. Göksu Deltası'na yeni yatırımlar yapılıyor.

ÇÖPLÜK, ORMAN OLUYOR

Torbalı Ayrancılar’da, 80 dönümlük eski çöp sahasını düzenleyen ve ekim için toprağı uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgeye 4 bin 855 adet ağaç dikti.

ELEKTRONİK ATIKLAR KAYNAĞINDAN TOPLANIYOR

Ortaca Belediyesi Çevre Birimi beyaz eşya mağazaları ve işyerlerinde ortaya çıkan bilgisayar, radyo ve televizyon gibi elektronik atıkları bulundukları yerlerden düzenli olarak alarak, geri dönüşüm tesislerine gönderiyor.

GÜLSİN ONAY'IN RESİTAL GELİRİ ELAZIĞ'A

Piyanist Gülsin Onay'ın New York'ta yarın akşam vereceği resitalden elde edilecek gelirin Elazığ depremzedelerine gönderileceği bildirildi.