6 Temmuz 2010 Salı

YAKINLARINI BULDU SIRADA BABASI VAR

Peru’da büyüyen Vacide Erda, 1 yaşından beri görmediği yakınlarının izini buldu. Erda, 36 yıl sonra bulduğu eski kimlik defteriyle İstanbul’a geldi. Şimdi, Peru’da bir orman köyünde yaşadığını öğrendiği babasının peşinde.



Okumak için İngiltere’ye giden piyanist Suha İren’in oğlu Süheyl Erda, burada tanıştığı Perulu Marina’yla 1974’te İstanbul’da evlendi. Süheyl Erda, aynı yıl dünyaya gelen kızı Vacide ve eşiyle birlikte yerleştiği Peru’da yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra eşiyle sorunlar yaşayan Süheyl Erda, adresini vermediği başka bir kente yerleşti. Marina Erda, kızıyla birlikte hayatını sürdürdü.



Büyüdükten sonra babasının izini süren Vacide Erda, uğraşlarına rağmen sadece bir kez, 17 yaşındayken, telefonla konuştu. Erda, yıllar sonra, annesinin yanından yeni evine taşınırken İstanbul’da doğduğu yıl ailesinin aldığı eski kimlik defterini buldu. Erda, İstanbul Üsküdar’daki amcası Sena Erda ve kuzenleriyle buluşarak hasret giderdi.



Vacide Erda, “Şimdi hep birlikte babamın adresini bulacağız. Babamın Peru’da bir orman köyünde yaşadığı yönünde bilgiler var” dedi.


HÜRRİYET – AA

İŞTE ZAMLI MEMUR MAAŞLARI

İşte zamlı memur maaşları

UNESCO, EVLİYA ÇELEBİ'Yİ UNUTMADI

Dünyanın çeşitli bölgelerini 17'inci yüzyılda yarım asır at sırtında gezerek dünya tarihinin en önemli gezi eserlerinden Seyahatname'yi yazan ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin doğumunun 400'ncü yılı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından anma yılı takvimine alındı. Anma etkinlikleri gelecek yıl yapılacak.

HÜKÜMLÜLERİN FIRÇASINDAN BUNLAR ÇIKTI

Hükümlülerin yaptıkları yağlı boya ve ebru eserlerinden oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

KURUYAN GÖL, KUŞ CENNETİ OLDU

Van'ın Özalp ilçesinde iki yıl önce kuruyan bu nedenle bir bölümü köy yolu olarak kullanılmaya başlanan Akgöl'de, bu yıl etkili olan yağışlar sayesinde su birikti. Kısa sürede yeniden hayat bulan göl, ilkbahar mevsiminden itibaren göçmen kuşlara ev sahipliği yapmaya başladı.

EGE ROCK MÜZİKLE SALLANACAK

Bu yaz müzik etkinlikleri, festivaller ve Türkiye'ye gelen önemli isimlerle son derece bereketli geçiyor. Bundan birkaç yıl önce, özellikle İstanbul'da görmeye alışık olduğumuz türden kamplı festivalleri ise bu yaz sadece Ege'de görebileceğiz. Deniz kıyısında festival geleneği son birkaç yıldır devam ediyordu. Ancak önümüzdeki bir ay içerisinde rock müzik temalı ve tatil içerikli üç festival peşi sıra başlayacak. Gümüldür, Foça ve Zeytinli'de gerçekleşecek festivaller, farklı içeriklere ve özelliklere sahip olsalar da deniz kenarında tatil fırsatı sunmaları ve rock müziğe sahne vermeleriyle ortaklaşıyorlar.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TÜRK FESTİVALİNİ 20 BİN KİŞİ İZLEDİ

Anadolu kültürünü, sanatını ve ata sporlarını Avrupa'da tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadı ile 2 - 4 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük Türk festivali olan 'TURKİS Avrupa Kültür Festivali'ni 20 bin kişi izledi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ KOZAN'DA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Turkcell işbirliğiyle yürüttüğü 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Malatya'dan 220 öğrenci ve öğretmen Adana'nın Kozan ilçesine geldi.

TUZ GÖLÜ'NÜN BİTKİLERİ ŞAŞIRTIYOR

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Kurt, Tuz Gölü'nün ''mucize bitkilerinin'' geliştirdikleri çok özel adaptasyonlarla tuzcul topraklardan suyu sökerek alabildiğini belirterek, çoraklığa dayanabilecek buğdayın tek türünün de dünyada sadece Tuz Gölü çevresinde bulunduğunu bildirdi.