8 Kasım 2012 Perşembe

KÖLN'DE ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ

Çukurova Devlet Senfoni Orkestası, 10 Kasım'da Köln'de besteci, şef Betin Güneş yönetiminde Atatürk'ü anma konseri verecek. Konserde Güneş’in “Atatürk Yaşıyor” eseri de seslendirilecek.

HPV’Yİ YOK EDEN SPREY GELİŞTİRİLDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde bilim insanları, dünyada her iki dakikada bir kadının ölümüne neden olan rahim ağzı kanserine neden olan virüsün hijyenik olmayan tuvaletler aracılığıyla yayılımını engelleyecek bir sprey geliştirdi.

"KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR" TURNESİ BAŞLIYOR

Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, CSO ile 2009 yılında ilkini gerçekleştirdiği “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesini bu yıl yine farklı Anadolu şehirlerine taşıyor.

BOLU’DA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından düşünülen “Temiz İnsan Temiz Toplum” projesinden sonra “Ağız ve Diş Sağlığı” projesi de hayata geçti.

DİŞ SAĞLIĞINDA YENİ YÖNTEM!

Ayçekirdeği, çocuklar için besleyici olmasının yanında diş sağlığını da koruyor.

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE EDEBİYAT BULUŞMASI

Türk yazarlar, Fransa'da gitgide daha çok yayımlanmaktalar. Yayıncılar arasında Actes-Sud, bu çeviri furyasında başat bir yer tutmakta. Fransız Kültür Merkezi bu yayınevince çevrilmiş yazarlardan üçünü ağırlıyor: Tahsin Yücel, Murathan Mungan ve Yiğit Bener.

THE SIMPSONS 500'Ü DEVİRİYOR

Dünyanın en önemli çizgi yapımlarından biri The Simpsons, 500. bölümüyle ekranda. Çılgın kutlamalara da sahne olan 500. bölüm Simpson ailesinin Springfield’dan kovulma hikayesini anlatıyor.